Google-zoekmachine nieuw na 10 jaar

Google-zoekmachine nieuw na 10 jaar

Redactie Baaz
Google veranderde op de Nederlandse Bevrijdingsdag na 10 jaar de interface van zijn zoekresultatenpagina grondig.

Na tien jaar van optimalisatie van alleen de zoekresultaten zegt het Amerikaanse bedrijf nu de volgende stap te zetten. De verbeterde interface zorgt ervoor dat verschillende zoekopties eenvoudiger te gebruiken zouden moeten zijn en dat informatie sneller te vinden is.

Het resultaat is volgens Google 'een zoekmachine die ongeacht wat je zoekt en waar je bent, in welke taal of welke woorden je invoert, de meest relevante informatie geeft.'

Wat is er veranderd? Er is een nieuwe uniforme navigatiebalk die de relevante zoekhulpmiddelen matcht met de verschillende soorten inhoud. Alle Google-zoekhulpmiddelen staan nu op een toegankelijke plaats. Je hebt meer controle over de presentatie van de zoekresultaten. Nieuw is ook een virtueel toetsenbord dat direct bij het zoekvenster aanklikbaar is. Een voordeel voor wie via handcomputers, tablet-pc's of de Apple iPad naar de zoekgigant surft.

Resultaten staan op datum. Je wisselt eenvoudig tussen de soorten zoekresultaten. Denk hierbij aan nieuws, afbeeldingen, video en boeken. Favoriete resultaten zijn eenvoudig terug te vinden door ze te voorzien van een markeringsster.

Bron: www.google.nl

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie