'Google plant samenwerking met banken voor Google Wallet'

'Google plant samenwerking met banken voor Google Wallet'

Redactie Baaz
Om de concurrentie met Apple Pay aan te kunnen is Google van plan om voor haar betaaldienst Wallet een samenwerking aan te gaan met banken, telefoonfabrikanten, betaalnetwerken en telefonieproviders

Geen succes

Google Wallet is al een tijdje beschikbaar, maar wordt amper aangeboden door bedrijven, in Nederland al helemaal niet. Het bedrijf zelf leek al een tijdlang druk met andere zaken, maar met Apple Pay op komst lijkt de focus op Google Wallet weer terug. Volgens The Wall Street Journal is de zoekgigant van plan om tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Google I/O in mei een nieuwe versie van Wallet te introduceren. Om er zeker van te zijn dat het systeem dit keer wel aanslaat wil het bedrijf samenwerkingen opstarten met telefoonmakers, banken, telefonieproviders en bestaande betaalnetwerken.

Afhankelijk van derden

De nieuwe dienst werkt volgens de berichten net als Apple Pay met NFC-technologie, waardoor alleen een smartphone langs een betaalterminal hoeft te worden gehaald om af te rekenen. Google zit echter met het probleem dat zij alleen de software voor smartphones leveren en voor de hardware afhankelijk zijn van de fabrikanten. Die moeten er dus middels de samenwerking voor gaan zorgen dat Google Wallet in zo veel mogelijk smartphonemodellen wordt ondersteund. Of Google nog op tijd is met deze zet is maar de vraag. Fabrikant Samsung nam eerder deze week de mobiele betaaldienst Looppay over en werkt hoogstwaarschijnlijk aan een eigen betaaldienst.

Of contactloos betalen met je smartphone in ons land echt een succes wordt zal voorlopig afhangen van de ondersteuning van de fabrikanten zelf. Ondernemers zijn er voor te porren, maar dan moet de techniek wel breed worden ondersteund.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie