Goederenhandel met Britten omhoog ondanks Brexit

Goederenhandel met Britten omhoog ondanks Brexit

Redactie Baaz
In 2016 was de exportwaarde van de Nederlandse goederenhandel naar het Verenigd Koninkrijk 39,4 miljard euro. Dat is 3,4 procent meer dan een jaar eerder.

Nederlandse importeurs haalden voor 21,7 miljard euro aan goederen uit het Verenigd Koninkrijk, een toename van 2,0 procent. In de tweede helft van 2016 groeide de export naar het Verenigd Koninkrijk iets sterker dan in de eerste helft, meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers over de export naar het Verenigd Koninkrijk.

De Nederlandse export naar het Verenigd Koninkrijk is gestaag gegroeid, van bijna 30 miljard euro in 2010 naar bijna 40 miljard euro in 2016. Het aandeel van de uitvoer naar het Verenigd Koninkrijk in de Nederlandse export kwam in 2016 uit op 9 procent. Dat is een procentpunt meer dan in 2010. In dezelfde periode daalde het belang van de goederenhandel naar de andere EU-landen met meer dan 3 procentpunt. De waarde van de import uit het Verenigd Koninkrijk was in 2016 lager dan in 2010.

Minder goederen uit Europese Unie naar Britten

In de tweede helft van 2016 was de export vanuit de Europese Unie naar het Verenigd Koninkrijk ruim 3,5 miljard euro (bijna 3 procent) lager dan in dezelfde periode van 2015. Dat kwam vooral doordat minder auto’s uit Duitsland zijn geëxporteerd

De Nederlandse export naar het Verenigd Koninkrijk groeide met bijna 4 procent het sterkst van de tien grootste exporteurs naar het Verenigd Koninkrijk onder de EU-landen. Ook Spanje boekte groei. De andere landen zagen hun export naar het Verenigd Koninkrijk afnemen.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie