Gigaset - De beste beveiliging voor een veilig huis

Gigaset - De beste beveiliging voor een veilig huis

Redactie Baaz

Een huis moet een beschermde omgeving zijn. Toch registreerde de politie vorig jaar nog 23.500 woninginbraken, blijkt uit cijfers van het CBS. Het hebben beveiligingscamera’s rondom het huis wil niet garanderen dat er niet wordt ingebroken. Extra bescherming is raadzaam. Niet alleen om inbrekers af te schrikken: ook bescherming tegen brand- en waterschade en natuurgeweld is belangrijk. Met deze smart-oplossingen kan jij straks weer relaxt genieten binnenshuis. 

Gigaset heeft een Smart Home-systeem ontwikkeld waarmee je jouw huis veiliger kan maken op verschillende manieren. Hieronder een selectie van de gadgets die hulp kunnen bieden bij het beveiligen. 

Bewegingssensoren

Bewegingsmelders zijn ideaal om een veilige woning zonder ongewenste gasten te behouden. De sensoren kun je bevestigen in de woonkamer, gang of keuken. Wanneer er beweging gedetecteerd wordt, meldt de sensor dit via de Gigaset elements-applicatie. Het is mogelijk de sensoren aan deuren en/of ramen te monteren. Wanneer deze geforceerd worden, word je direct ingelicht op jouw smartphone. 

Alarmsirene

De alarmsirene werkt perfect samen met bovengenoemde sensoren. Bij onbekende bewegingen en het detecteren van het forceren van ramen en/of deuren gaat er een alarmsirene af. Het alarm is ook via de button of een smartphone te bedienen. Perfect om ongewenste gasten af te schrikken.

Camera’s

De meldingen van beweging binnenshuis kunnen ook vastgelegd worden met de indoor camera’s. De entree, tuin en garage kunnen met een WLAN-outdoorcamera in de gaten worden gehouden. Je ziet de heldere HD-beelden realtime op jouw telefoon, dag en nacht. Ook is het mogelijk om de camera automatisch op te laten nemen zodra er beweging wordt gedetecteerd. 

Rookmelder en watersensor

Vanaf 1 juli 2022 is het hebben van een rookmelder op elke verdieping van het huis verplicht. De rookmelders dienen minstens tien jaar mee te gaan. Bij contact met rook of brand gaan deze piepen.  Daarnaast is het hebben van een watersensor een handige aanvulling. Bij een lekkage of een hoge luchtvochtigheid geeft de detector een luid geluidssignaal.

De rookmelder en watersensor van Gigaset sturen, indien aangesloten met de Gigaset elements-applicatie, een vroegtijdige waarschuwing naar jouw smartphone. Op deze manier kan je sneller schakelen indien je niet thuis bent en hiermee de grootste schade voorkomen. 

Het alarmsysteem en de sensoren van Gigaset zijn in verschillende bundels te verkrijgen.

Meer weten? gigaset.com

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie