Gelukkig personeel werkt harder
'Gelukkige werknemers gebruiken hun tijd efficiënter'

Gelukkig personeel werkt harder

Redactie Baaz
Wil je dat je medewerkers de schouders eronder zetten en productief zijn, dan moet je investeren in hun geluksgevoel. Gelukkige werknemers werken namelijk veel harder, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

 Het onderzoek dat werkgevers een reden geeft om medewerkers gelukkig te maken, komt van de universiteit van Warwick, zo meldt Scientias. De onderzoekers raadpleegden zevenhonderd proefpersonen en kwamen tot de conclusie dat gelukkige werknemers een stuk productiever zijn, namelijk twaalf procent ten opzichte van hun ongelukkige collega’s. Wat hun precies zo productief maakt? ‘De drijvende kracht lijkt te zijn dat gelukkige werknemers hun tijd efficiënter gebruiken: ze verhogen de snelheid waarmee ze kunnen werken zonder dat de kwaliteit daarbij achteruitgaat,’ vertelt onderzoeker Daniel Sgroi op Scientias.nl.

Zo maak je je personeel gelukkig

Een beetje investeren in het geluksgevoel van je werknemers kan dus geen kwaad, sterker nog: het betaalt zich uit. Wat kun je doen? Drie simpele tips:
 

  1. Arbeidsvitaminen
    Zorg voor een mand vers fruit op de werkvloer. Dat wordt gewaardeerd door medewerkers, zo bleek ook tijdens ons bezoek laatst aan Groupon Nederland waar de wekelijkse aanvoer fruit enthousiast wordt ontvangen op elke afdeling.
  2. Lekkers
    Lekkere dingen doen het altijd goed. Denk aan een koekje in de middag of iets lekkers tijdens de gezamenlijke lunch. Dit hoeft niet veel tijd en geld te kosten: een simpele stroopwafel of kroket doet wonderen.
  3. Zweten
    Sporten maakt gelukkig en sporten met korting zeker. Als werkgever kun je voordelig een bedrijfsabonnement afsluiten bij een nabijgelegen sportschool zodat je personeel zich tegen een lage prijs in het zweet kan werken.
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie