Geld verdienen als artiest of zanger?

Redactie Baaz
Iedereen droomt er eigenlijk weleens van om beroemd te zijn en voor een groot publiek op te treden. Een toptennisser die in een uitverkocht stadion de Wimbledon finale speelt of de bekende zanger die in een uitverkocht stadion een concert geeft. Helaas is dat maar voor weinig mensen weggelegd. Toch is er op de iets kleinere schaal het een en ander bereikbaar. Je brood verdienen als zanger is minder ver weg dan het lijkt als je talent hebt. Aan de andere kant is de concurrentie groot, dus het kost inspanning.

Meedoen aan The Voice of Holland

Als je talent hebt op het gebeid van zingen zijn er tegenwoordig door programma’s als de Voice of Holland veel mogelijkheden om jezelf in de schijnwerpers te zetten. The Voice is zoals de meeste mensen wel zullen weten een soort talentenjacht voor zangers die zogeheten blind audition moeten doen. Dat betekent dat de jury de talenten niet kan zien maar alleen hun stem kan horen. Als er iemand van de jury op de bekende rode knop duwt en de stoel draait, dan is he talent door naar de volgende rond en komt hij of zij in het team van het jurylid dat heeft gedraaid. Als er meerdere juryleden draaien dan kan het talent zelf kiezen met welk jurylid hij of zij verder wil.

Uiteindelijk is er een finale en zal er een zanger of zangeres als winnaar uit de bus komen. Het voordeel is dat heel veel mensen naar de The Voice of Holland kijken. Maar er is ook een nadeel. Omdat er tegenwoordig zoveel talentenjachten op de televisie te zien zijn is het aanbod van winnaars veel groter geworden. In die zin is het winnen van bijvoorbeeld The Voice of Holland geen garantie dat je het als artiest gaat maken. Je zal er zelf nog veel aan moeten doen, niet in de laatste plaats aan je marketing.

Artiestennaam verzinnen

Mocht je tot de gelukkigen behoren die doorbreken en van hun hobby hun werk kunnen maken, dan kun je een artiestennaam kiezen die dan bij het grote publiek bekend kan worden. Veel beroemde zangers en artiesten gebruiken niet hun eigen naam als ze optreden maar hebben een artiestennaam. Als je echt bekend wordt dan zal je artiestennaam ook echt een brand gaan worden die je zakelijk kunt gaan gebruiken om geld mee te verdienen.

Denk alleen maar een aan de naam Rolling Stones en je weet al genoeg. Je bouwt met een artiestennaam als het ware een merk op waar je geld mee kunt verdienen. Als je een artiestennaam hebt gekozen dan is het verstandig om die juridisch te beschermen via een merkenbureau. Het voordeel daarvan is dat je naam dan is beschermd en je een juridische procedure kunt starten als er inbreuk wordt gemaakt op dat recht.

afbeelding van Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie