Geld lenen als ZZP’er: het kan simpel en effectief

Redactie Baaz
Grote bedrijfsinvesteringen: we komen er allemaal een keer voor te staan. Het is dan lang niet altijd mogelijk het volledige bedrag direct klaar te hebben liggen, waardoor een lening onoverkoombaar is. Zeker als je ZZP’ bent, is een persoonlijke lening een interessante mogelijkheid om door te groeien. Hoe je als ZZP’er geld leent? Wij nemen de aanpak met je door.

Geld lenen

Het is niet vanzelfsprekend dat je als ZZP’er geld leent. De Nederlandse banken verstrekken namelijk uitsluitend leningen als je aan de strenge voorwaarden voldoet die deze hebben opgesteld. Bovendien vragen de banken vaak een aantal zekerheden, waarmee je als ZZP’er mogelijk een behoorlijk risico loopt. Gelukkig zijn er inmiddels een aantal organisaties die een persoonlijke lening afsluiten tegen vaste lage rente. Zo zorg je voor een verbreding van jouw budget en zet je de rooskleurige toekomst van je bedrijf in.

Persoonlijke lening

Wat houdt een persoonlijke lening eigenlijk in? Deze leningsvorm biedt een ZZP’er de mogelijkheid om een afgesproken bedrag te lenen dat is bedoeld voor een eenmalige uitgave. Je kunt dan onder meer denken aan de aankoop van nieuwe materialen of een verbouwing van je huis, zolang de uitgaven als privé-uitgaven gecategoriseerd kunnen worden. Bovendien is het samenvoegen van eerdere leningen of het oversluiten van leningen een mogelijkheid. Zo kun je op een betaalbare, overzichtelijke manier geld lenen.

Looptijd lening

Eenmaal bepaald waar jij je lening gaat afsluiten, is het verstandig om goed te kijken welke duur je de lening wilt meegeven. Dit verschilt vaak tussen een jaar tot vijftien jaar. Er zijn een aantal aspecten die handig zijn in overweging te nemen. Waar leen je bijvoorbeeld het geld voor? Als dit een product is dat minstens tien jaar mee gaat, dan kan je een langere looptijd kiezen. Stel dat het een investering is van uitsluitend de korte termijn, dan is het logischer dat je de lening korter laat doorlopen. Overleg bij twijfel met mensen die verstand van zaken hebben om jou goed te laten adviseren.

Bedrag lening

Er is geen generaliserend minimaal of maximaal bedrag te noemen dat je kunt lenen. Jouw kredietverstrekker bepaalt dit door je persoonlijke leef-, woon- en werksituatie te analyseren. Vervolgens berekent de verstrekker welk bedrag jij kunt lenen, zodat je op een verantwoorde manier blijft ondernemen. Uiteraard geldt de regel dat een lening uitsluitend mogelijk is als je het afgesproken bedrag maandelijks in staat bent af te dragen. 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie