Geef je productiviteit een boost!

Geef je productiviteit een boost met deze tips

Redactie Baaz
‘Ik wil volgend jaar productiever zijn’ is een populair goed voornemen voor het nieuwe jaar. Helaas gebeurt dit niet zomaar van 31 december op 1 januari. Het heeft wat tijd nodig, en om je te helpen kun je deze 5 tips gebruiken. Schrijf ze op, herhaal ze af en toe en ga zo productiever te werk.

5 krachtige tips om je productiviteit te boosten

1. Niet nu? Wanneer dan wel?
Van uitstel komt afstel, dat is een gegeven. Daarom kun je die vervelende taak beter meteen oppakken, dan heb je het maar gedaan. Kun je je daarna focussen op andere dingen.

2. Vergemakkelijk het moeilijke
Wanneer je iets ziet als moeilijk of onmogelijk komt dat de productiviteit niet ten goede. Daarom is het zaak dat je iets lastigs kunt omvormen naar iets behapbaars. Besteed niet te veel aandacht aan het denken aan wat niet lukt, bekijk het liever van een andere, positieve kant.

3. Focus op het belangrijke
Obstakels houden je van het uiteindelijke doel af. Laat je niet afleiden door bijzaken, maar keep your eyes on the prize.

4. Wees zelfverzekerd
Je kunt natuurlijk altijd weglopen voor je verantwoordelijkheden, maar de consequenties de rug toe keren is vele malen lastiger. Wat je beter kunt doen is er vol voor gaan, met een gezonde dosis positiviteit en enthousiasme. Water kan een steen doormidden snijden omdat het niet opgeeft.

5. Wees de baas over je gedachten
Negatieve gedachten staan productiviteit enorm in de weg. Wees je gedachten daarom een stapje voor. Positiviteit boost niet alleen de productiviteit, het helpt je ook in hoe je zaken aanpakt.

Zoals al eerder gezegd, aan productiviteit moet je blijven werken. Herinner jezelf daarom af en toe aan deze tips en help jezelf naar je doelen. Good luck!

Lees ook: Dit is wat productieve types iedere dag doen

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie