Dit is wat productieve types iedere dag doen

Dit is wat productieve types iedere dag doen

Redactie Baaz

Iedereen zal soms wel wat productiever willen zijn. Daarbij zijn het vooral de kleine dingen die het verschil maken. Check deze zeven dingen die productieve types iedere dag doen, en voor je het weet schiet jouw productiviteit omhoog.

Wat doen productieve mensen op een dag?

1. Ze maken zich niet druk om dringende zaken
Slim, want vaak zijn dringende zaken niet erg belangrijk en zijn het vaak kleine dingen die best wel even kunnen wachten. Je kunt je daarom beter focussen op het belangrijke geheel. Als dat gedaan is kun je het overgebleven, minder belangrijke, werk oppakken.

2. Ze doen nooit iets dubbel
Productieve mensen houden niet vast aan een patroon, want als iets één keer heeft gewerkt betekent dat niet dat het de volgende keer precies zo gaat. Word je gebeld of gemaild? Reageer dan meteen en wacht niet tot je ‘e-mail beantwoorduurtje’. Dat is gewoon tijdverspilling.

3. Ze zetten hun tanden erin
In het Engels hebben ze de uitspraak ‘Eating a frog’, en dat houdt in dat je niet uitstelt maar je tanden erin zet. Je begint met het ding waar je het meeste tegenop ziet zodat je kunt eindigen met iets wat je leuk vindt om te doen.

4. Ze doen niet aan multitasking
Multitasken staat gelijk aan tijdverspilling. Volgens een onderzoek dat is uitgevoerd door Standford University is het veel productiever om je te richten op één taak en niet op meerdere dingen tegelijk.

5. Ze bereiden de volgende dag voor
Voordat een productief type het kantoor verlaat, zorgt hij of zij er eerst nog even voor dat alles is voorbereid voor de volgende dag. Zo kun je een vliegende start maken.

6. Ze houden zich aan de planning
Meetings en vergaderingen kunnen ook enorm veel van je tijd opslokken, en dat is vaak niet nodig. Productievelingen  willen je er daarom graag aan herinneren dat de vergadering om 13:30 uur is afgelopen en geen minuut later. Allemaal met goede bedoelingen.

7. Ze zeggen ‘nee’
Hoe moeilijker je het vindt om ‘nee’ te zeggen, hoe meer stress je ervaart. Productieve mensen hebben geen tijd voor stress en zeggen dus gewoon nee. Je kunt nee heel makkelijk vervangen voor ‘Ik denk niet dat het lukt’ of ‘Ik weet het niet zeker’.

Met deze tips word jij volgens Travis Bradberry een productiever mens. Succes!

Lees ook: 5 tips voor een gezonde en productieve werkomgeving op elke locatie. En nu volhouden!

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie