Gazelle presenteert Esprit C7 HMS e-bike

Gazelle presenteert Esprit C7 HMS e-bike

Redactie Baaz

Trendy én praktisch onverwoestbaar. Dát is de nieuwe Esprit C7 HMS van Gazelle. Dit nieuwe elektrische model uit de populaire Esprit-familie maakt de dagelijkse ritjes naar school en het werk een stuk gemakkelijker en plezieriger, zelfs als er veel spullen mee moeten. Zo kom jij voortaan fris en fruitig op je bestemming aan!

Stevig maar toch ook trendy, deze nieuwe elektrische stadsfiets heeft het allemaal. De Esprit C7 HMS heeft een stabiel en lichtgewicht frame van aluminium en de kwetsbare onderdelen zijn allemaal zo veel mogelijk in de fiets geïntegreerd. Dit zie je onder andere aan het compacte zijdisplay op het stuur en de koplamp die half is verzonken in het balhoofd. Ook de aluminium achterdragervelgen en kettingkast zijn extra robuust gemaakt. Op deze manier moet de e-bike tegen een stootje kunnen. Handig voor brokkenpiloten of als iemand anders in het fietsenrek minder voorzichtig is. 

Alles kan mee

Dat de Esprit C7 HMS een echte stadsfiets en voor alledaags gebruik is, blijkt wel uit de praktische details. Zo is de achterdrager uitgerust met MIK HD, een bekend kliksysteem voor de bevestiging van een fietstas, mand of andere accessoire, zodat alle boodschappen makkelijk mee kunnen. Het (ont)koppelen gaat binnen enkele seconden, zodat je binnen no-time met je spullen binnen staat. HD staat voor heavy duty, dus ook een kinderzitje of zwaardere tassen gaan moeiteloos mee.  

Nog meer spullen mee? Het is mogelijk om aan de voorzijde een drager van metaal of bamboe te monteren. Zo transformeer je jouw Esprit C7 HMS met gemak om naar een praktische transportfiets.

Esprit

Accukeuze

Zie je jezelf al op deze trendy fiets door de stad cruisen? Met de ondersteuning van de Shimano STEPS E5000 kom je extra vlot en soepel vooruit. Deze middenmotor werkt op een accu die deels geïntegreerd zit in het schuine frame. Met keuze tussen een accucapaciteit van 418 en 504 Wh heeft de Esprit C7 HMS met gemak voldoende actieradius voor elke dagelijkse rit. De batterij is met de fietssleutel uit de fiets te halen, maar het is ook mogelijk de accu rechtstreeks met een stekker in de fiets op te laden.

Controle onderweg

De Esprit C7 HMS is uitgerust met zeven versnellingen (Shimano Nexus 7) waarmee hij je onderweg vertrouwen en het gevoel van controle geeft en zonder te zweten over elke heuvel heen krijgt. De bredere banden (50 millimeter) van Schwalbe zorgen zelfs op klinkerwegen en oneffen paadjes voor extra grip en comfort. Omdat het fietsen in het drukke stadsverkeer nog wel eens tot onverwachte situaties kan leiden, is deze elektrische stadsfiets uitgerust met een sterk paar hydraulische schijfremmen van Shimano. Deze remmen zorgen voor veel remkracht en een hoog doseringsvermogen, zelfs tijdens de typische natte Nederlandse dagen.

Esprit

Twee frame opties

De nieuwe Esprit C7 HMS is beschikbaar in twee uitvoeringen. Ga jij voor een frame met dubbele onderbuis voor een extra gemakkelijke instap of voor het klassieke high-step frame met een bovenbuis? Ook qua kleurenopties past de fiets helemaal in het trendbeeld van nu. De e-bike is beschikbaar in de trendy kleuren Moss Green Matt en Space Anthracite Matt. De Esprit C7 HMS is verkrijgbaar vanaf 2.399 euro (met een accu van 418 Wh).

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie