Gastexpert: Doordachte digitale dienstverlening
Gastexpert: Doordachte digitale dienstverlening

Gastexpert: Doordachte digitale dienstverlening

Redactie Baaz

Ooit was een rechtsbijstandverzekering een enorme innovatie. Het maakte het recht in een klap toegankelijk voor een grote groep Nederlanders. Maar de tijd heeft niet stilgestaan.

Nu is het vooral digitalisering wat de klok slaat. Online platformen, Uber, Airbnb: voorbeelden van digitalisering zijn inmiddels dagelijkse kost geworden. Organisaties die niet op de veranderende omgeving inspelen, lopen het risico in de toekomst out of business te zijn. Maar hoe een bedrijf inspeelt op de digitale ontwikkelingen en de veranderende behoeften van klanten, blijft de vraag. DAS heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in digitale dienstverlening. Nieuwe online juridische en financiële diensten hebben hun weg naar particuliere en zakelijke klanten inmiddels gevonden. We bieden verschillende online tools, zoals het gratis downloaden van brieven en informatiegidsen, maar ook een kennisportal voor ondernemers. Ondernemers kunnen gratis juridische en financiële informatie vinden en voorbeelddocumenten downloaden. Ook wanneer men niet verzekerd is, bieden we hulp. Je kunt online een oplossing kopen die past bij het conflict.

Steeds meer zelf doen

Met de technologie verandert ook het gedrag van mensen. Veel mensen willen en kunnen veel zelf doen, en doen dat dus ook steeds vaker. Klanten houden liever meer zelf de regie in eigen handen. Het liefst regelen ze zelf (digitaal) hun zaken en dat doen ze graag wanneer het hen uitkomt, 24/7. Daar moeten bedrijven op inspelen. Wij gaan mee in deze nieuwe ontwikkelingen en geven consumenten en ondernemers bijvoorbeeld de mogelijkheid om zelf antwoord te vinden op hun vragen. Zowel werkgevers als werknemers hebben wel eens met een ontslagsituatie te maken. DAS heeft in samenwerking met ArbeidsmarktResearch UvA B.V., onderdeel van de Universiteit van Amsterdam, een online ontslagtool ontwikkeld waar ze in maximaal vier vragen bij de relevante ontslagsituatie komen. Per ontslagsituatie vinden zij informatie waarmee zij hun eigen situatie kunnen analyseren en kunnen zien wat zij zelf al kunnen doen. Er is veel belangstelling voor deze wijze van zelf beoordelen en analyseren. Het werkt snel en verhelderend, en je kunt 24 uur per dag online een beoordeling opvragen. Dat sluit geheel aan bij de behoefte die mensen hebben in deze tijd.

Online platform incasso

Binnen de incassobranche merken we dat ondernemers ook steeds meer zelf willen doen. Daarom hebben we een online platform opgezet waar ondernemers de keuze hebben om hun vorderingen zélf te behandelen, of samen met ons. Ook kunnen zij het geheel door ons laten afhandelen. Denk aan de mogelijkheid dat een ondernemer een verweer van een debiteur kan behandelen of dat hij daarvoor een specialist van DAS inschakelt. Een ondernemer kan er ook voor kiezen om zelf een extra mail, brief of sms te sturen aan de debiteur. Aan de hand van door ons ter beschikking gestelde formats kunnen ondernemers zelf een dagvaarding opstellen. Maar we willen verder gaan dan alleen hulp bieden. Ook preventief kunnen we mensen behoeden voor problemen. Stel: een ondernemer merkt dat er vaak verweer tegen zijn vorderingen wordt gevoerd. Dan is het mogelijk dat zijn voorwaarden niet duidelijk zijn. Wij adviseren dan om zijn voorwaarden te laten checken. Als een ondernemer bij ons een factuur uit handen geeft die al van een oude datum is, leggen we uit dat het moeilijker wordt te incasseren naarmate je langer wacht. DAS faciliteert en monitort het platform. Als een ondernemer alles zelf wil doen, dan betaalt hij alleen voor het gebruik van het platform en de naam DAS.

We staan middenin de digitale ontwikkelingen, druk doende met meer nieuwe klantconcepten voor particulieren en ondernemers. Inspelen op de behoefte van snelheid en transparantie, maar tegelijk ook dichtbij en oplossingsgericht zijn, menselijk en empathisch: de klant in dit digitale tijdperk wil het allemaal.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie