Ga voor de juiste vergadertafel

Ga voor de juiste vergadertafel

Redactie Baaz

Voor het kiezen van de juiste vergadertafel zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden, om te voorkomen dat je achteraf met de verkeerde vergadertafel zit.

Het is belangrijk om je te realiseren dat het handig is om rekening te houden met diverse kenmerken van een vergadertafel. Zo kunnen bijvoorbeeld grootte en vorm het verschil maken tussen een comfortabele of een onhandige werkplek. Op Gispen.com kun je het verschil in vergadertafels goed zien.

Grootte

Een van de belangrijkste dingen voor het kiezen van een vergadertafel is waarschijnlijk de grootte. Het is belangrijk om van te voren te bedenken voor ongeveer hoeveel mensen de vergadertafel wordt. Het is natuurlijker wat handiger als je bij veel mensen ook voor een grotere vergadertafel kiest.

Ook is het handig om na te denken voor wie de vergadertafel wordt. Wordt het bijvoorbeeld de tafel waar collega's samen vergaderen of wordt het de tafel waar de hogere bestuursleden gasten ontvangen. In het eerste geval zou het helemaal niet zo erg zijn als iedereen wat dichter bij elkaar zit. Maar bij het tweede voorbeeld zou een grotere tafel beter zijn, omdat bij het ontvangen van gasten wat ruimte vaak gewenst is.

Vorm

Naast grootte is het ook van belang dat je rekening houdt met de vorm van een vergadertafel. De meest bekende vorm is één van de meest simpele vormen van een tafel; een rechthoekig tafelblad met vier rechthoekige tafelpoten. Zo'n rechthoekige vergadertafel is simpel en praktisch. Maar er zijn natuurlijk ook andere vormen die je zou kunnen overwegen.

Zo is bijvoorbeeld een rond of ovale tafel handig voor veel mensen. Ook is het bij veel mensen handig als je een vergadertafel koopt waar de tafelpoten niet aan de rand van het tafelblad uitsteken, om te voorkomen dat iemand met een tafelpoot tussen de benen moet zitten.

Als het juist de bedoeling is om met weinig mensen de vergadertafel te gebruiken, is een kleinere tafel natuurlijke handiger. Daarnaast is één grote tafelpoot vanuit het midden handig, omdat er daardoor meer ruimte wordt gecreëerd.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie