Freshworks boekt 19% omzetgroei in het tweede kwartaal 2023

Freshworks boekt 19% omzetgroei in het tweede kwartaal 2023

Redactie Baaz

Freshworks, een toonaangevend softwarebedrijf dat bedrijven in staat stelt de verwachtingen van klanten en medewerkers te overtreffen, maakt vandaag de financiële resultaten voor het tweede kwartaal 2023 bekend.

Freshworks Blijft Groeien: Omzetstijging van 19% en Toegenomen Financiële Verwachtingen

Freshworks meldt een omzetgroei van 19% in vergelijking met het tweede kwartaal 2022, een groei van 20% bij contante valuta. Het bedrijf verbetert de efficiëntie zodat er $18,1 miljoen meer cash beschikbaar komt. De financiële verwachtingen voor het hele boekjaar van 2023 zijn ook toegenomen en naar boven bijgesteld, naar $28 miljoen voor het non-GAAP bedrijfsresultaat.

“Vanuit Freshworks bouwen we voort op het dit jaar gelegde fundament waarmee we productinnovatie versnellen en efficiëntie verbeteren”, zegt Girish Mathrubootham, CEO en oprichter van Freshworks. "In het tweede kwartaal hebben we binnen onze productlijnen nieuwe generatieve AI-verbeteringen geïntroduceerd en hebben we al onze belangrijke financiële prognoses overtroffen. Ik ben enthousiast over de mogelijkheden voor bedrijven die kunnen profiteren van onze software waarmee ze de verwachtingen van hun klanten en medewerkers kunnen overtreffen."

Een aantal recente hoogtepunten:

  • Het aantal klanten dat meer dan $5.000 aan ARR bijdraagt was 19.105, een stijging van 18% vergeleken met het tweede kwartaal vorig jaar en 17% gecorrigeerd voor constante valuta.
  • De netto dollarretentie bedroeg 108% (107% gecorrigeerd voor constante valuta), vergeleken met 107% in het eerste kwartaal van 2023 en 111% in het tweede kwartaal van 2022. De netto-retentiegraad in dollars was 108% in het eerste kwartaal van 2023 en 115% in het tweede kwartaal van 2022.
  • Freshworks noteerde een toename van het aantal klanten, waaronder: Claremont McKenna College, De staat Hawaï, Houston Museum of Natural Science, Pitchbook en Smart Recruiters.
  • Freshworks organiseerde het Q2 '23 Virtual Launch Event waar de AI-visie en nieuwste AI-gedreven productupdates werden gepresenteerd en hield een Developer Summit in Bengaluru (India), waar Freddy Copilot voor developers werd aangekondigd.
  • De introductie van Freddy Self Service, Freddy Copilot en Freddy Insights om kunstmatige intelligentie toegankelijker te maken voor elke werkplek, die voortbouwt op de bètaprogramma's Freshchat en Freshmarketer van eerder dit jaar.
  • Frank Pelzer, Executive Vice President en Chief Financial Officer van F5, Inc. is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie