Freshstream verwerft meerderheidsbelang in Worldstream

Freshstream verwerft meerderheidsbelang in Worldstream

Redactie Baaz

Private equity-investeerder Freshstream heeft een meerderheidsbelang verworven in Worldstream, een Nederlandse Infrastructure-as-a-Service-aanbieder. Worldstream heeft met state-of-the-art datacenters en toonaangevende klantenservice een sterk trackrecord opgebouwd en hoge groei gerealiseerd. Het bedrijf opereert in een snelgroeiende markt en profiteert van een verschuiving van in-house naar uitbestede infrastructuur, groeiend datagebruik en alsmaar complexer wordende IT gebruiksscenario's.

Het hoofdkantoor van Worldstream is gevestigd in Naaldwijk. Het bedrijf heeft ruim 70 medewerkers in dienst en telt wereldwijd ruim 2.500 klanten. Na de investering van Freshstream wil Worldstream de plannen voor organische groei versnellen onder leiding van Ruben van der Zwan, de nieuwe CEO, en Eric Boonstra, die als niet-uitvoerende voorzitter tot het bestuur zal toetreden.
Freshstream is zeer onder de indruk van de transformatie van Worldstream in de afgelopen twaalf maanden, waarin de marktpropositie verder is uitgebouwd en de organisatie en het bestuur zijn geprofessionaliseerd. Daarbij wordt voortgebouwd op de indrukwekkende groei van de onderneming. Worldstream is in 2006 opgericht door Dirk Vromans en Lennert Vollebregt, die het bedrijf vanaf de grond hebben opgebouwd tot twee state-of-the-art datacenters met 15.000 servers die zijn aangesloten op de AMS-IX, een van de grootste internetknooppunten ter wereld. Zij zullen na de transactie minderheidsaandeelhouders van de groep blijven, nadat ze al in 2020 hun uitvoerende rol hebben neergelegd.
Worldstream wordt de zevende investering in het eerste onafhankelijke fonds van Freshstream. Dat fonds werd vorig jaar gesloten met een gecommitteerd vermogen van €762 miljoen. Andere investeringen vanuit het fonds zijn Project Better Energy, DeterTech, Bella Figura Music, Big Motoring World, Nafinco en MCR; stuk voor stuk snelgroeiende, door ondernemers opgerichte bedrijven.
Ruben van der Zwan, de nieuwe CEO van Worldstream, zegt: “De investering van Freshstream zal de verdere groei van Worldstream ondersteunen en ons helpen ons aanbod uit te breiden zodat we kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar uitbestede cloud- en IT-infrastructuur. Ik zie er naar uit het bedrijf door deze volgende groeifase te leiden, met een aandeelhouder die onze ambities begrijpt en onze ondernemersmentaliteit deelt.”
Paul Tutein Nolthenius, directeur bij Freshstream: “Als we naar de toekomst kijken, zien we een enorme vraag naar dedicated servers en cloudoplossingen. De infrastructuur, expertise en sterke focus op klantervaring maken dat Worldstream zich in een goede positie bevindt om te kunnen profiteren van de voor de sector gunstige macro-economische omstandigheden. We zien enorm uit naar de samenwerking met Ruben, Eric en de rest van het team, en zijn ervan overtuigd dat de ondernemersgeest van Dirk en Lennert geborgd blijft in de cultuur van Worldstream.”
Dirk Vromans en Lennert Vollebregt, oprichters van Worldstream: “We zijn enorm trots op wat Worldstream is geworden en we zijn erg enthousiast om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen. De timing had niet beter kunnen zijn om het bedrijf over te dragen aan Ruben en Eric om de organisatie naar een hoger niveau te tillen. We zien ernaar uit om naast Freshstream als investeerders aan boord te blijven.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie