Freedom24 introduceert online Academy met cursussen voor de nieuwe generatie beleggers

Freedom24 introduceert online Academy met cursussen voor de nieuwe generatie beleggers

Redactie Baaz

Freedom24 heeft een Academy gelanceerd, een gratis educatietool voor gebruikers van het beleggingsplatform. De cursussen van de Academy, ontwikkeld door professionele analisten en beleggingsexperts, zijn nuttig voor zowel nieuwkomers op de aandelenmarkt als ervaren beleggers. 

De Academy komt op het juiste moment. Een nieuwe generatie beleggers in Nederland meldt zich namelijk op de aandelenbeurs. Met de opkomst van online beleggingsplatforms en apps wordt het steeds toegankelijker om te beleggen. Hierdoor is beleggen niet langer het exclusieve domein van ervaren professionals, maar is het toegankelijk voor een bredere, jongere doelgroep. Vooral sinds de pandemie en de bijbehorende lockdowns hebben velen de stap naar beleggen gezet. Daarnaast gaan lage spaarrentes vaak hand in hand met een hoger inflatieniveau. In dergelijke situaties kan het aantrekkelijker zijn om over te stappen op beleggingsmethoden die minder gevoelig zijn voor inflatie. 

"Met de introductie van de Freedom Academy door Freedom Finance Europe, zetten we een belangrijke stap naar meer toegankelijkheid en educatie in de wereld van beleggen. Onze gratis cursussen, ontwikkeld door professionals, zijn bedoeld om zowel nieuwkomers als ervaren beleggers te ondersteunen in het vergroten van hun kennis en vaardigheden op de aandelenmarkt", zegt Nathan Civile, Head of Representative Office Nederland. 

De Freedom Academy bestaat uit een basiscursus over de fundamentele beginselen van beleggen, evenals een gevorderde cursus genaamd "Optiehandel". Deze laatste richt zich hoofdzakelijk op ervaren beleggers die hun horizon op de aandelenmarkt willen verbreden en hun investeringen efficiënter willen maken. Daarnaast is er ook nog  een andere cursus voor ervaren beleggers die hun bestaande kennis willen verfijnen en aanvullen. 

Na de officiële introductie in 2021 van het nieuwe beleggingsplatform Freedom24 in de Benelux, heeft Freedom Finance Europe begin dit jaar een vestiging geopend in Amsterdam. Deze nieuwe vestiging is onderdeel van een strategie om meer kantoren in Europa te openen, om beter in te spelen op de specifieke behoeften van de lokale markten. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie