Free2move en SHARE NOW blikken terug op een succesvol en duurzaam 2023

Free2move en SHARE NOW blikken terug op een succesvol en duurzaam 2023

Redactie Baaz

Het einde van het jaar nadert en Free2move en SHARE NOW kijken terug op een succesvol 2023. De overname van SHARE NOW in 2022 maakte het mogelijk om het netwerk van free-floating auto’s in heel Europa verder uit te breiden, de diensten voor klanten te vereenvoudigen en de community van enthousiaste autodelers veel sneller te laten groeien.

Een aantal prestaties markeren dit jaar in het bijzonder als succesvol. De volledig elektrische vloot in Amsterdam breidt zich uit en in Diemen is een gloednieuwe hub geopend. Sinds de opening in mei zijn er al 1720 klanten van en naar deze locatie gereisd. Daarnaast zijn een aantal mijlpalen van het afgelopen jaar en interessante weetjes van de laatste jaren de moeite waard om te delen:

 

  • In totaal zijn er dit jaar 8.319.359 elektrische kilometers gereden met de Free2move en SHARE NOW auto's. Dat is te vergelijken met ongeveer 207 keer rond de aarde ter hoogte van de evenaar.
  • Daarnaast betekent dit dat er door het gebruik van deze elektrische auto’s zo’n 608.000 liter benzine* is bespaard met de fleet in Nederland dit jaar.
  • Zondag 10 september was de drukste dag van 2023, waarbij de Free2move en SHARE NOW auto's ruim 2 van de 24 uur werden gebruikt. Het was die dag een uitzonderlijk warme dag, met temperaturen die in heel Nederland opliepen tot 30°C. Iedereen is vast op pad geweest voor een leuk dagje uit.
  • De populairste locatie dit jaar was Erasmuspark Buurt West in Amsterdam. Veel mensen maken vast een wandeling door dit schilderachtige kleine park of stoppen bij het populaire Terrasmus café voor of na het huren van hun auto, wat deze locatie zo populair maakt. 
  • In de afgelopen jaren hebben ruim 161.000 mensen gebruikgemaakt van Free2move en SHARE NOW auto's in Nederland. 
  • Éen enkele gebruiker heeft de afgelopen jaren 1068 keer gebruikgemaakt van Free2move en SHARE OW. Dat is nog eens een trouwe klant. 
  • Wist je dat binnen Amsterdam één deelauto twee tot zeven 'normale' auto’s kan vervangen?** Dat betekent dat met de 480 Free2move en SHARE NOW auto’s die nu in Amsterdam beschikbaar zijn, er ontzettend veel parkeerplaatsen kunnen worden bespaard voor meer loop/fietsruimte en groen.
  • De populairste 'huurpakketten' zijn 1 of 3 dagen. Met langetermijnverhuur kan je makkelijk verder weg eizen en is de auto een aantal aaneengesloten dagen van jou. Het is geweldig om te zien dat deze avonturiers de auto's meenemen op een kleine roadtrip. Ideaal om tijdens de feestdagen familie en vrienden te bezoeken!

Robert Bosman, directeur van Free2move en SHARE NOW deelt: “Dankzij onze trouwe klanten en ons hardwerkende team kijken we terug op een prachtig 2023. In 2024 zetten we ons in om de gedeelde stedelijke mobiliteit verder te laten groeien en werken we er hard aan om innovatieve en duurzame mobiliteitsoplossingen te promoten”.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie