Franchisegevers blij met aandacht voor franchising in regeerakkoord

Franchisegevers blij met aandacht voor franchising in regeerakkoord

Redactie Baaz
De Commissie Franchising RND+ en de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) zijn blij dat het nieuwe kabinet franchising hoog op de agenda houdt.

Dat is volgens de twee organisaties goed nieuws voor zowel franchisenemers als franchisegevers. Het is namelijk in ieders belang om op basis van heldere afspraken onderling de samenwerking aan te gaan.

'De Commissie Franchising RND+ en de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) werken graag mee aan wetgeving die zich richt op de pre-competitieve fase, waarvan we in Nederland kunnen leren van hoe dat in België al is geregeld. We gaan onze schouders zetten onder een wet die zich richt op de precontractuele fase, waarin niet meer de Nederlandse Franchise Code (NFC) centraal zal staan. Deze NFC was immers nooit geschreven als wet.'

Dialoog na regeerakkoord

De Commissie Franchising RND+ en de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) roepen gezamenlijke franchisenemersorganisaties op om de dialoog over breed gedragen zelfregulering samen vorm te blijven geven en franchise als samenwerkingsmodel te promoten.

Nederland kent inmiddels 794 franchiseformules met 31.000 vestigingen, 300.000 medewerkers en €32,5 miljard omzet.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie