Ford stopt miljoenen in plug-in hybride bestelauto’s

Ford stopt miljoenen in plug-in hybride bestelauto’s

Redactie Baaz

Ford lanceert een miljoenenproject dat een bijdrage moet leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in Londen.

Ford versnelt hiermee het plan om met 13 nieuwe globale modellen in de komende vijf jaar toonaangevend te worden op het gebied van geëlektrificeerde auto's. 

Het project wordt ondersteund door Transport for London en omvat een proefperiode met 20 nieuwe ‘plug-in’ hybride (PHEV) Transit Custom busjes. Om de uitstoot van CO2 terug te dringen, rijden de auto’s een jaar lang voor de meeste stadritten alleen op elektriciteit.

Op een doorsnee werkdag worden 280.000 ritten door bedrijfswagens uitgevoerd. Bij elkaar opgeteld is dit een afstand van 13 miljoen kilometer. Maar liefst 75 procent van het vrachtverkeer wordt met bestelauto’s gedaan. Alleen al in het centrum van Londen rijden er in de spits meer dan 7.000 bestelauto’s per uur rond.

Test Ford in Londen

Ford levert twintig PHEV Transits aan een aantal wagenparkexploitanten, inclusief Transport for London, om te onderzoeken hoe dergelijke bestelauto’s kunnen bijdragen aan een schonere lucht. Daarnaast wordt de productiviteit voor de exploitanten in stedelijke condities – de zwaarste omgeving voor de voertuigen – wordt gestimuleerd. Het project wordt ondersteund door het door de Britse regering gefinancierde Advanced Propulsion Centre.

De geplande lancering in de herfst van dit jaar valt onder Fords belofte om binnen wereldwijde grote steden de lokale vervoersuitdagingen aan te gaan en er voor te zorgen dat mensen zich gemakkelijker kunnen verplaatsen. Ford is de eerste grote fabrikant die PHEV-technologie aanbiedt in dit segment van de bestelautomarkt.

Het wagenpark zal dagelijks worden ingezet door een dwarsdoorsnee van bedrijven in de stad. Met een telematicasysteem van Ford zullen gegevens worden verzameld over hoe de auto’s presteren op financieel, operationeel en milieugebied. Aan de hand hiervan worden de voordelen van elektrische auto’s gemaximaliseerd.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie