Ford Fiesta Active: crossover met uitstraling van SUV

Ford Fiesta Active: crossover met uitstraling van SUV

Redactie Baaz
De geheel nieuwe Fiesta Active is de eerste van een nieuwe familie crossover-modellen met de naam Active. Deze modellen zijn geïnspireerd op SUV’s.

Het exterieur heeft kenmerken van een SUV, met beschermingspanelen onderaan de carrosserie, unieke lichtmetalen 17-inch wielen en dakrails om de fietsen en de sportuitrusting te vervoeren. 

Het interieur is voorzien van sportstoelen en het spraakgestuurde SYNC 3-connectiviteits- en entertainmentsysteem is standaard. B&O PLAY premium audio voor ultieme geluidskwaliteit is in Nederland eveneens standaard.

Extra rijplezier

De Drive Mode-technologie in de Fiesta Active zorgt voor extra rijplezier; bestuurders kunnen kiezen uit de modi Normal, Eco en Slippery. Daarmee zijn met een simpele druk op de knop de rijeigenschappen van de auto aan te passen aan de omstandigheden. 

Voor de aandrijflijn is er keuze uit onder meer de bekroonde 1,0-liter EcoBoost-benzinemotor met een vermogen van 100 pk met handgeschakelde zesbak of zestraps automaat.

Krachtige motoren voor een actieve levensstijl

De prestaties van Fords efficiënte en hoogwaardige 1.0 EcoBoost-benzinemotoren, die alle aan de strengste Euro 6-emissienorm voldoen, bieden een rijervaring die toonaangevend is in deze klasse en een besparing op de dagelijkse gebruikskosten. Het brandstofverbruik van de eerste bedraagt 5,0 l/100 km, met een CO2-uitstoot vanaf 114 g/km*.

De driecilinder 1.0 EcoBoost motor is voorzien van directe brandstofinspuiting onder hoge druk, dubbele en onafhankelijke Variable Cam Timing en een innovatieve offset-krukas voor een onder driecilindermotoren ongeëvenaarde verfijning. 

 

De nieuwe Fiesta Active is onderdeel van het meest complete en veelzijdige Fiesta-gamma sinds Ford deze karakteristieke compacte auto meer dan veertig jaar geleden lanceerde. Er is een versie voor bijna elke leefstijl, zoals de stijlvolle Fiesta Titanium, de Fiesta ST-Line die geïnspireerd is op Ford Performance en de luxe Fiesta Vignale.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie