Flink meer klanten voor 'hosted' Exchange

Flink meer klanten voor 'hosted' Exchange

Redactie Baaz

IS Interned Services startte in 2004 als eerste provider in Nederland met de dienst Hosted Exchange. De redactie van deze publicatie was destijds een van de eerste gebruikers. Inmiddels bedient 'IS' tienduizenden klanten.

IS Interned Services meldt dat de teller inmiddels staat op bijna 20.000 Hosted Exchange-klanten. Dat is extra mooi voor de provider, want daardoor kon het onlangs een 'High Volume Contract' afsluiten met Microsoft, een contract voor grootgebruikers, waardoor de prijzen in toom kunnen blijven en ook andere Microsoft-applicaties in een 'hosted' variant kunnen worden aangeboden.

Hoe werkt Hosted Exchange?
Microsoft Exchange Server biedt - al jaren - zakelijke gebruikers een persoonlijke Outlook-mailbox en -agenda, maar ook gedeelde mappen en zoiets als een teamagenda waar iedere collega bijkan.
Bij Hosted Exchange, een relatief nieuwe variant, draait de communicatieserver niet inpandig bij de gebruiker, maar bij een externe partij, zoals provider IS. De communicatie tussen server en gebruiker loopt via internetprotocollen en kent een vorm van SSL-encryptie.

Voor de gebruiker is er in de praktijk geen verschil tussen een gewone Exchange Server en een Hosted Exchange server. Voor het management is er wel een groot voordeel: vaste kosten (vanaf een eurotientje per maand, per gebruiker, bij meer gebruikers uiteraard minder) en tegelijkertijd schaalbaarheid (extra gebruikers zijn in een paar seconden bijgemaakt).

Hosted Exchange kent nog een belangrijk voordeel: handheld apparaten die met Windows Mobile 5 of 6 zijn uitgerust, kunnen zeer eenvoudig worden geconfigureerd om de HE-postbus automatisch door de ether (via gprs of umts) uit te lezen. Zo heb je heel snel een BlackBerry-achtige oplossing voor een fractie van de prijs. Ideaal voor managers on the road en uiteraard buitendienstmedewerkers.

Groeipad
Diederik Sarels van Rijn van IS Interned Services: "Met deze overeenkomst (met Microsoft, red.) zijn we in staat om onze klanten en onze partners een gedegen groeipad te bieden voor e-mail oplossingen. Het platform biedt de maximale flexibiliteit voor elk type organisatie."

Microsoft, bij monde van Victor Schmedding, is ook enthousiast: "IS Interned Services was de eerste Gold Certified hosting partner in Nederland en levert professionele support aan hun klanten. Dit contract stelt IS Interned Services in staat om extra e-mail functionaliteit en andere gehoste diensten op basis van Microsoft technologie aan te bieden."

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie