Fintech start-up DemaTrading.ai haalt €150.000 op om groei verder te versnellen

Fintech start-up DemaTrading.ai haalt €150.000 op om groei verder te versnellen

Redactie Baaz

In een seed ronde geleid door Boosting Alpha heeft DemaTrading.ai een bedrag van 150.000 euro opgehaald voor verdere groei en ontwikkeling. DemaTrading.ai is hét community-driven platform waar iedereen crypto-handelsformules kan maken, testen en plaatsen

Voor DemaTrading.ai is de investeringsronde een kans om het handelen met algoritmes breder toegankelijk te maken. Demian Voorhagen, mede-oprichter van DemaTrading.ai: “Veel mensen missen een goede en betrouwbare partner die het maken van een handelsstrategie een verademing maakt. Wij willen dat gat opvullen en voor zowel de makers als ook voor de investeerders het leven makkelijker maken”.

De investering past in een bredere visie om investeerders aan te trekken die behalve financiële ondersteuning ook strategische ondersteuning bieden. Boosting Alpha ontwikkelt handelsalgoritmes en dankzij de strategische samenwerking hebben beide partijen het voordeel om sneller technisch te kunnen ontwikkelen. Dit betekent een versterking van beide posities: “Als Boosting Alpha geloven wij in de meerwaarde van het bouwen van een community platform, waarbij de kennis in het hoofd van succesvolle menselijke handelaren vertaald wordt in handelsalgoritmes. Daarom investeren wij samen met een aantal particuliere investeerders in de groei van DemaTrading.ai”, aldus Roy Lenders, co-founder van Boosting Alpha gevestigd te Venlo.

Over DemaTrading.ai

DemaTrading.ai zet in op het maken van een platform waar iedereen op een makkelijke manier handelsalgoritmes, ook wel trade bots genoemd, kan maken. In deze zogenoemde bots kan vervolgens geïnvesteerd worden. De algoritmes worden gecheckt en geoptimaliseerd met onder andere machine learning technieken. Bovendien worden deze bots volledig gerund op en door het snelgroeiende platform.

De visie van DemaTrading.ai is dat handelaren alleen maar bezig hoeven te zijn met het ontwikkelen van een strategie, in plaats van het handmatig uitvoeren van bestaande strategieën. Het platform waar anderen in deze strategieën kunnen investeren wordt de volgende stap voor de snelgroeiende Amsterdamse start-up, aldus Demian Voorhagen.

Over Boosting Alpha

Boosting Alpha is een fintech bedrijf uit Venlo dat automatische handelsalgoritmen ontwikkelt voor diverse financiële markten en deze aanbiedt via handelsplatformen aan onder meer hedge funds. Boosting Alpha is gevestigd in de Brightlands Campus te Venlo.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie