FinTech platform FINOM zet Europese expansie voort met lancering in Nederland

FinTech platform FINOM zet Europese expansie voort met lancering in Nederland

Redactie Baaz
Na de uitbreiding in Duitsland, Frankrijk en Italië lanceert FINOM - een financieel management platform voor het MKB en zelfstandigen - op thuisbasis in Nederland.

FINOM, de FinTech startup dat een alles-in-één financieel online platform faciliteert, kondigt de uitbreiding naar Nederland aan. Deze aankondiging markeert een nieuwe mijlpaal in het ambitieuze groeiplan van het bedrijf, dat onlangs in het Verenigd Koninkrijk is gelanceerd en de snelst groeiende app voor financiële diensten voor zelfstandigen en het MKB is geworden in Duitsland.

FINOM is opgericht in 2019 en heeft de missie om financiële operaties voor ondernemers, zelfstandigen en het MKB vereenvoudigen door financieel beheer en e-facturatie diensten en betalingsopties zoals SEPA en SWIFT, op één dashboard aan te bieden.

Met het hoofdkantoor in Amsterdam is FINOM vanaf dag één aanwezig in Nederland. Echter, in haar zoektocht naar de juiste lokale bankpartner om mee samen te werken, besloot het bedrijf om de langere route te nemen en eerst te lanceren op andere Europese markten. In November 2021 werd de vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) verleend om elektronisch geld te werven.

Om op de Nederlandse markt te lanceren, heeft FINOM haar E-money licentie in Nederland geactiveerd om zich te richten op het leveren van de beste onboarding en klantenservice. Een unieke positie van andere fintech spelers, FINOM heeft autonomie over haar activiteiten en heeft haar eigen kern en grootboek ontwikkeld.

In Europa, waar MKB’s en freelancers hoge belastingen betalen en te maken hebben met de ongemakken van papierwerk en huidige bureaucratische processen bij bedrijfsadministratie, is er een sterke vraag naar een geïntegreerde oplossing voor een gestroomlijnd financieel beheer. Met een recessie op de loer, is het verstandig om niks aan toeval over te laten. Vandaag betreden we de dan ook de Nederlandse markt, onze thuisbasis. Vanuit Nederland kunnen we met onze eigen infrastructuur nu vrij uitbreiden naar alle EU-markten. We zijn verheugd dat we onze online financiële dienst kunnen aanbieden aan het MKB en professionals in Nederland. We bouwen niet alleen aan een pan-Europees bedrijf, maar aan een bedrijf dat andere bedrijven helpt zich te ontwikkelen. En we zijn er trots op dat we dat vanuit ons geboorteland Nederland kunnen doen." Aldus Sergey Petrov, mede-oprichter en CEO van FINOM payments B.V.

FINOM's geautomatiseerde financiële platform combineert een scala aan financiële diensten, waaronder waaronder bedrijfs- en onkostenbeheer, in één ‘mobile- first’ product. De reeks topfuncties die op het platform beschikbaar zijn, bestaat uit e-facturering, SEPA-betalingen (inclusief SEPA-instant betalingen) en digitale portemonnees. Ook werkt FINOM samen met VISA en Klarna om respectievelijk de virtuele en fysieke VISA-betaalpassen te leveren en multi bankieren te faciliteren.

"Voor ondernemers, zelfstandigen en het MKB is het van groot belang om volledige controle te hebben over hun financiën. Zeker met het huidige inflatieniveau is het belangrijk om financiële zaken op orde te hebben. Juist daarom zijn wij enthousiast over de samenwerking met FINOM. Samen werken we aan manieren om deze zakelijke klanten handige, digitale en veilige betaalmiddelen te geven waarmee ze onder alle omstandigheden kunnen floreren." Jos van de Kerkhof, Country Manager Visa Nederland.

Na te zijn begonnen met grotere landen zoals Frankrijk en Duitsland, wil FINOM nu geleidelijk zijn praktische bruikbaarheid en aanwezigheid in heel Europa tonen, waarbij het productaanbod tegen eind 2022 wordt uitgebreid in Italië en tegen eind 2023 op nog eens vijf markten wordt gelanceerd, waaronder Polen, Spanje, Oostenrijk, Portugal en België.

“We zijn zeer verheugd om een van de eerste investeerders van FINOM te zijn nu het bedrijf zich steeds verder ontwikkelt. Onze beslissing om te investeren was gebaseerd op het indrukwekkende team en slechts een paar jaar later zien we al verbazingwekkende resultaten van datzelfde team. Binnen twee jaar is FINOM leider geworden op de Duitse markt, heeft het een gestage groei laten zien in Frankrijk en lanceert nu in Nederland. Het bereiken van zulke belangrijke mijlpalen is zeer indrukwekkend en we zijn enthousiast om te zien wat de volgende fase van de groei inhoudt voor het bedrijf als het zich blijft uitbreiden over het hele continent." aldus Mike Lobanov, oprichter en partner bij Target Global, en investeerder in FINOM.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie