FinTech MODIFI introduceert digitaal handelsfinancieringsplatform voor mkb

FinTech MODIFI introduceert digitaal handelsfinancieringsplatform voor mkb

Redactie Baaz
FinTech MODIFI ontsluit haar digitale handelsfinancieringsplatform vanaf nu ook voor het Nederlandse mkb. De FinTech richt zich op mkb-bedrijven die snel en gemakkelijk toegang willen tot werkkapitaal en die behoefte hebben aan betere betalingstermijnen bij hun afnemers en leveranciers. Via het platform kunnen mkb’ers zo hun liquiditeit vergroten, risico's beperken en groei versnellen.

MODIFI is het eerste bedrijf in Nederland dat het mkb in staat stelt werkkapitaal te krijgen op basis van crediteuren en tegelijkertijd ook verkopers ondersteunt die handel drijven met Azië, het Midden-Oosten en Noord-Amerika.

Sinds de oprichting in 2018 heeft MODIFI haar digitale handelsplatform snel uitgebreid en is inmiddels actief in de belangrijkste handelsknooppunten van Europa en Azië. Nu opent zij met behulp van het banking-as-a-service platform van het Duitse Solarisbank óók haar digitale deuren voor het Nederlandse mkb. MODIFI financiert zowel kopende als verkopende partijen op factuur-per-factuur basis en is momenteel de enige partij in Nederland die beide diensten aanbiedt. Naast een kantoor in Amsterdam heeft het bedrijf vestigingen in Berlijn, New Delhi, Mumbai, Shenzhen, Hong Kong en Dubai. Ook wordt MODIFI gesteund door logistieke gigant Maersk. Hiermee is het een geschikte partner voor Nederlandse mkb’ers die zakendoen in onder meer China, de Verenigde Arabische Emiraten, Noord-Amerika en India.

Werkkapitaal

De FinTech maakt internationale handel mogelijk en biedt technische oplossingen waarmee het mkb kan gedijen op een internationale markt. Met digitale onboarding en een papierloos platform kunnen klanten veel sneller werkkapitaal krijgen dan van een traditionele bank: facturen kunnen binnen enkele minuten worden geüpload en binnen enkele uren worden uitbetaald.

Solarisbank ondersteunt het product "Buyer Finance", het eerste product in Nederland dat mkb in staat stelt om werkkapitaal op crediteurenbasis te verkrijgen. Met de oplossing kunnen kopers betalingen aan binnenlandse of buitenlandse leveranciers met 30, 60 of 90 dagen uitstellen, waardoor hun cashflow en koopkracht worden verbeterd. Met het product "Seller Finance" betaalt MODIFI openstaande facturen van exporterende bedrijven zodra de goederen zijn verzonden. Hierdoor hoeven ze niet onnodig lang te wachten op uitbetaling. MODIFI dekt ook direct de risico's van het in gebreke blijven van hun kopers, zodat exporteurs worden beschermd tegen de economische onzekerheid.

Nederland als groeimarkt

Het gros van de kredietaanvragen wordt in Nederland nog altijd bij de grootbanken ingediend. Volgens de Nederlandse overheid zorgt dit ervoor dat mkb-bedrijven, in vergelijking met andere Europese landen, minder goed worden bediend. Zo ligt het goedkeuringspercentage zo’n 14 procent lager dan het Europees gemiddelde. Vergeleken met Duitsland is dit zelfs 21 procent.

"Met ons digitale handelsfinancieringsplatform bedienen we al veel Nederlandse leveranciers via onze Duitse klanten", zegt Nelson Holzner, medeoprichter en CEO van MODIFI. “We ondersteunen ook Nederlandse importeurs via onze Aziatische klanten. Nederland vormt voor ons dan ook een interessante markt en het was een logische keuze om onze activiteiten hier uit te breiden.” Nederland staat in de Top 10 van de wereldwijde ranglijst van importeurs en exporteurs. “Toch worden Nederlandse mkb’ers vaak in hun groei belemmerd, doordat aanvragen vaak worden afgewezen. We kunnen het verschil maken in een markt die wordt gedomineerd door grootbanken.”

Schaalbaar platform

“MODIFI heeft in de afgelopen drie jaar een indrukwekkende groei doorgemaakt en biedt een onderscheidende oplossing aan op het gebied van werkkapitaal”, zegt Nicolas Knecht, Managing Director Lending van Solarisbank. “Dat was reden voor ons om de oprichting van MOFIDI in 2018 als launching partner te ondersteunen. We zijn blij dat we een nieuwe mijlpaal hebben bereikt nu we samen deze nieuwe markt betreden. Via ons schaalbare platform en dankzij plug-and-play API’s was MODIFI in Nederland binnen drie maanden operationeel. Samen stellen we mkb’ers in staat om snel, efficiënt en flexibel te opereren en dat is in deze onzekere tijden belangrijker dan ooit.”

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie