Fintech bedrijf XMDS groeit door

Fintech bedrijf XMDS groeit door

Redactie Baaz

XMDS Holding, een Europees softwarebedrijf op het gebied van fin- en faretech, heeft het in Nederland gevestigde KUARIO overgenomen, een van de topspelers op het gebied van self-service betalingen. XMDS speelt met deze uitbreiding van haar portfolio van mobiele betaaloplossingen in op de groeiende toepassing van onbemande zelfbedieningsautomaten. 

Al sinds haar oprichting in 1998 is XMDS voorloper in het ontwikkelen van softwareoplossingen op maat onder de naam Ximedes met een primaire focus op Open Banking en Open Public Transport systemen. In de afgelopen jaren heeft XMDS een reeks strategische overnames van software bedrijven gedaan om een Europese fintech koploper te worden. Met deze fintech-propositie, waaronder de Ginger white label ecommerce payment gateway, de Vayapay EMV gateway en closed-loop betaaloplossing Pecunda, helpt Ximedes banken om nieuwe diensten te bouwen die de volledige mogelijkheden van fintech-oplossingen benutten.

“KUARIO’s platform is precies waar cloud-service providers en financiële instellingen elkaar kruisen”

De overname van KUARIO past perfect in deze strategie. Het cloud-based KUARIO platform ondersteunt in-app betalingstransacties waarbij het account en de identiteit bevestigd kunnen worden, inclusief apparaat beheer, monitoring en rapportage. KUARIO helpt klanten transacties onder één dak te houden en vereenvoudigt zo het financieel beheer. Voor de integratie daarvan is geen lokaal geïnstalleerde software vereist. Topbedrijven zoals Ricoh, HP, Epson, Konica Minolta, Hochschule Esslingen, Swiss Post, Wageningen Universiteit en ROC Nijmegen vertrouwen op KUARIO voor hun betaaldiensten.

XMDS

Foto: CEO XMDS, René Hodde (links) en CEO KUARIO, Ritske Clewits (rechts)

“Met KUARIO aan boord combineert XMDS verschillende betaalproducten tot een totaaloplossing”

Met deze overname versterkt XMDS haar vermogen om end-to-end oplossingen te bieden. Zij kan nu een SaaS-gebaseerde betaaloplossing combineren met haar reeds bestaande softwareontwikkelingscapaciteiten en betaalproducten. Voor Pecunda klanten biedt het bijvoorbeeld een uitstekende migratie-mogelijkheid naar open-loop betalingen. Nu er steeds meer onbemande zelfbedieningsautomaten zijn, neemt de druk op betaalbedrijven om een betere klantervaring met geïntegreerde betaaloplossingen te bieden alleen maar toe. 

XMDS oprichter en CEO, René Hodde: 

“KUARIO staat voor technologie, eenvoud en transparantie, wat perfect aansluit bij onze waarden. De KUARIO app is gebruiksvriendelijk en heeft een robuuste betalingsinterface. Ik kijk er naar uit om onze bestaande en toekomstige klanten te helpen met license-based betaaldiensten op een efficiënte en snelle manier.”

KUARIO’s CEO, Ritske Clewits: 

“We zijn trots dat KUARIO zich heeft ontwikkeld tot vertrouwde partner van grote klanten. Nu de volumes van digitale betalingen steeds meer toenemen in navolging van de toename van self-service automaten voor allerlei toepassingen, is het onze prioriteit om een complete mobiele betaaloplossing te bieden. Door onze krachten te bundelen met de betaalmogelijkheden van XMDS, creëren wij een sterke fintech, klaar voor haar volgende fase: uitbreiding in heel Europa.”

XMDS’ overname van KUARIO volgt op een reeks eerdere strategische investeringen om een Europese topspeler in fintech te worden. Recente overnames zijn het onlangs opgerichte Vayapay, Ginger en Pecunda, innovatieve bedrijven die zorgen voor een versnelling in verschillende product proposities voor fintech en faretech.

De voorwaarden van de overname worden niet bekend gemaakt.

XMDS wordt actief ondersteund door haar aandeelhouder Cape Investment Partners (CIP), een ondernemend investeringsbedrijf gevestigd in Amsterdam, dat ambitieuze managementteams helpt om groei te realiseren op een duurzame, evenwichtige wijze gefocust op de lange termijn. CIP blijft XMDS ondersteunen bij de realisatie van haar ambitieuze plannen.

Lees ook: Klearly officieel gelanceerd Nederland | Baaz.nl

Lees ook: Ebury kondigt strategische groeiplannen in Brazilië aan | Baaz.nl

Wellicht ook interessant: Cisco lanceert Full Stack Observability Platform | WINMAG Pro

Wellicht ook interessant: Togg lanceert digitale paspoorten voor batterij en smart device | WINMAG Pro

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie