Financieel geholpen worden voor je bedrijf

Financieel geholpen worden voor je bedrijf

Redactie Baaz

Ben je zelfstandig ondernemer en op zoek naar financiële hulp voor jouw bedrijf? Dan kun je bij mensen uit jouw directe omgeving aankloppen. Mogelijk willen zij je geld lenen, zodat je alsnog de gewenste investering kunt doen of de openstaande rekeningen kunt betalen. Alhoewel geld lenen van naasten vaak uitkomst biedt, vindt niet iedere ondernemer dit prettig. Gelukkig zijn er nog andere manieren waarop jouw bedrijf financieel geholpen kan worden. Je kunt namelijk ook zakelijk geld lenen. In deze tekst lees je waarom zo’n lening je bedrijf financieel kan helpen en komen de verschillende soorten zakelijke financieringen aan bod.

Waar kun je een zakelijke lening voor gebruiken?

Als je nog niet eerder een zakelijke lening aangevraagd hebt, zie je waarschijnlijk niet in hoe zo’n financiering jouw bedrijf financieel kan helpen. Daarom vertellen we je hier eerst hoe dit precies zit. Een zakelijke lening heeft namelijk verschillende bestedingsdoelen. Je kunt zo’n zakelijke financiering aanvragen als je een langlopende investering in jouw bedrijf wilt doen. Door zo’n investering kan jouw bedrijf groeien, waardoor de omzet waarschijnlijk groeit. Jouw bedrijf wordt in dat geval financieel geholpen.

Veel ondernemers denken dat een zakelijke financiering alleen uitkomst biedt als je op de lange termijn financieel geholpen wilt worden. Dit is een misvatting, want ook op de korte termijn kun je baat hebben bij een zakelijke financiering. Zo kun je bijvoorbeeld ook zakelijk geld lenen om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of de dagelijkse uitgaven voor je bedrijf te betalen.

Kies de financieringsvorm die bij jouw bedrijf past

Wil je een lening gebruiken om jouw bedrijf financieel te helpen? Ga dan niet over één nacht ijs. Er zijn namelijk verschillende financieringsvormen voor bedrijven. Je kunt een zakelijke lening afsluiten, maar ook voor zakelijk krediet kiezen. Daarnaast bieden de meeste banken en geldverstrekkers ook een bedrijfshypotheek aan. Omdat niet iedere financieringsvorm geschikt is voor elke situatie, is het belangrijk om de verschillen te weten.

Wie een langlopende investering in zijn bedrijf wil financieren, kan hier het beste een zakelijke lening voor aanvragen. Veel ondernemers gebruiken deze lening voor de aankoop van een nieuwe machine of uitbreiding van hun onderneming. Zakelijk krediet is vooral geschikt voor ondernemers die niet langer willen wachten op openstaande facturen. Deze financieringsvorm maakt het mogelijk om te bewegen als je kansen ziet. Het bestedingsdoel van een hypotheek bedrijfspand ligt voor de hand. Deze financieringsvorm vraag je aan als je een bedrijfspand wilt kopen. Hier kun je overigens ook een zakelijke lening voor gebruiken.

Zo vraag je een zakelijke lening aan

Ben je overtuigd van het feit dat een lening zakelijk jouw bedrijf financieel kan helpen? Dan wil je er mogelijk direct eentje aanvragen. Doordat je bij de meeste geldverstrekkers tegenwoordig online een aanvraag in kunt dienen, hoef je hier niet mee te wachten. Meestal hoef je alleen maar een paar simpele stappen te doorlopen. Hierdoor neemt een zakelijke lening aanvragen niet veel tijd in beslag. Aan online aanvragen is vaak wel een maximaal bedrag verbonden. Wanneer je meer geld wilt lenen, moet je vaak een gesprek inplannen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie