Finale Accenture innovatieprijs 2 november

Jordi Smit
Accenture reikt op 2 november 2018 voor de twaalfde keer de Accenture Innovation Awards uit. Het jaarlijkse programma van de innovatieprijs, dat in 2018 voor de twaalfde keer wordt georganiseerd, erkent en onderscheidt impactvolle innovaties met als doel het stimuleren en versnellen van innovatie.

Aanmelden innovatieprijs

Zowel startende ondernemers als start-upinitiatieven hebben zich ingeschreven. Het aantal categorieën waarin de awards worden uitgereikt, is dit jaar teruggebracht tot acht thema’s die relevant zijn voor de manier waarop we werken en leven. Innovaties die hierop van positieve invloed zijn, kunnen zich inschrijven in maximaal twee van de volgende categorieën: Health, Nutrition, Climate, Living & Working, Security, Education, Mobility en Finance.

Innovatieprijs grootste start-upecosysteem

Kirsten Spahr van der Hoek, die net bij Accenture Nederland is gestart als Innovation Lead: 'De Accenture Innovation Awards zijn uitgegroeid tot het grootste start-upecosysteem dat disruptieve innovaties koppelt aan zowel grote bedrijven als accelerators, investeerders en innovatiepartners. Ik kijk er enorm naar uit de slagkracht ervan nog verder te mogen helpen vergroten en veelbelovende innovaties mogelijkheden voor samenwerkingen en schaalvergroting te brengen.'

Onafhankelijke jury

Alle initiatieven, uit binnen- en buitenland, worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Deze jury bestaat onder andere uit professionals uit het bedrijfsleven en de onderwijssector, maar omvat ook opinieleiders, experts en eerdere winnaars. Juryleden, ongeveer tien per thema, houden zich bezig met zowel het evalueren van de deelnemende initiatieven als het geven van advies en netwerkmogelijkheden aan de deelnemers.

Finalisten

Tijdens de Accenture Innovation Summer Nights werden de top 25 innovaties teruggebracht naar een top 10 per thema. Deze innovaties beloven maatschappelijke uitdagingen op wereldwijde schaal aan te pakken en bieden kansen op het gebied van sociale en ecologische vooruitgang en transformatie. Van oplossingen tegen voedselverspilling tot gegamificeerde leeromgevingen: deze 80 innovaties zijn de huidige en toekomstige gamechangers.

  • BYOR - Build-Your-Own-Robot, om kinderen meer te leren over technologie en duurzaamheid.
  • Nori Health - Een chatbot die met het gebruik van kunstmatige intelligentie patiёnten met een chronische ziekte coacht. 
  • Sapflow and stem diameter sensors - Sensoren die de reacties van planten meten wanneer er veranderingen zijn in klimaat, manipulaties en andere externe invloeden. 
  • Temper -  Een digitale en transparante marktplaats die freelancers in contact brengt met bedrijven in de horeca. 
  • Pakkie - Traceert pakketten en maakt het geld pas over wanneer een pakket bezorgd is. 
  • RAW Paints - Een poederformule die, bij het toevoegen van water, verandert in verf van hoge kwaliteit.
  • Chargetrip - Routeplanner die voor elektrische auto’s de beste route uitzoekt.
  • Bittiq - Gebruikt data om mensen te helpen betere financiёle beslissingen te maken.

LEES OOK: Oprichter Mollie winnaar LOEY Award 2018

De belangrijkste data

Op donderdag 4 oktober 2018 pitchen de halvefinalisten hun innovatie tijdens de Innovation Expo in Rotterdam; de top vijf binnen elk thema krijgt een plek in de finale. Op 2 november 2018 houden alle finalisten hun 1-minuutpitch voor de jury, in de hoop een Blauwe Tulp-award te winnen.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi