Filesharing-app Quiver gaat de zakelijke markt op
Quiver gaat op zakelijke tour

Filesharing-app Quiver gaat de zakelijke markt op

Redactie Baaz

Quiver, een specialist op het gebied van digitale informatiebeveiliging en leverancier van de gelijknamige app voor veilige filesharing, heeft haar oplossing beschikbaar gemaakt voor Windows- en Mac-desktops.

Quiver speelt in op risico's datalekken

De oplossing van het jonge Nederlandse bedrijf is uitgerust met nieuwe functies die IT-managers en Chief Information Security Officers (CISO’s) in staat moeten stellen de app te beheren en filesharing voorwaarden voor groepen gebruikers af te dwingen.
 
De laatste jaren zijn de risico’s op bedrijfsschade als gevolg van een datalek exponentieel toegenomen. De belangrijkste oorzaak: onzorgvuldig handelen van de eigen werknemers. Werknemers bewerken en verzenden bestanden met apps en apparatuur die ze ook privé gebruiken en nemen daarbij niet alle beveiligingsprocedures in acht.
 
Artsen maken bijvoorbeeld gebruik van WhatsApp, maar realiseren zich niet dat die dienst regelmatig beveiligingslekken kent. Bovendien bewerken en verzenden werknemers steeds vaker bedrijfsdata buiten de veilige IT-omgeving van het bedrijf. CISO’s verliezen het zicht op bedrijfsdata en kunnen niet goed adequate beveiliging afdwingen. Met alle gevolgen van dien. 

Quiver-app ook op Windows en Mac

Quiver speelt op deze behoefte in door zijn filesharing-app beschikbaar te maken voor de zakelijke markt. Het bedrijf is al succesvol als consumentenapp waarmee gebruikers naar eigen zeggen gemakkelijk en veilig bestanden (Office documenten, PDF’s, CAD files, audio- en video) kunnen delen. De deler houdt controle op zijn bestanden. Hij kan afdwingen waar, wanneer en hoe het bestand gebruikt wordt en deze bovendien altijd terugtrekken.
 
Door de Quiver-app nu ook beschikbaar te maken voor Windows en Mac en de app uit te rusten met nieuwe functies, zoals een admin tool, kunnen ook bedrijven Quiver gaan gebruiken. CISO’s kunnen met behulp van Quiver veilig gebruik van bedrijfsdata door werknemers afdwingen, zicht houden op wat er met data gebeurt en bestanden in geval van nood terugtrekken. Schade door een beveiligingslek blijft zo minimaal. 
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie