Ferrari Roma gepresenteerd in Rome

Sterre Hartjes
De nieuwe Ferrari Roma is gepresenteerd vanuit de gelijknamige stad Rome. De nieuwe Italiaanse auto werd eerder in een teaser aangekondigd, maar laat nu zijn Portofino-achtige lijnen zien.

De Ferrari Roma

De gepresenteerde Roma oogt meer als een klassieke wagen dan een echte hardcore sportwagen. 'Een echte coupé die staat voor de charmes van Rome in de jaren 50 en 60', aldus de Italiaanse autofabrikant. Het nieuwe model wordt gezien als de gesloten variant van de Ferrari Portofino. De Ferrari Roma heeft namelijk gelijkenissen met de contouren van de Portofino. De Roma heeft een lengte van 4,6 meter, waardoor deze 10 centimeter langer is dan de Portofino. Ook de lijnen van de auto zijn vrijwel identiek aan elkaar.

Technische aspecten Ferrari Roma

Niet alleen qua uiterlijk maar ook qua technische-aspecten hebben de twee Ferrari 's gelijkenissen. Zo hebben ze beide een 3,9-liter V8-turbomotor onder de motorkap liggen. In de Roma is het motorblok gekoppeld aan een achttraps DCT-automaat, waardoor de Roma tot 620 pk en een mooie 760 Nm komt. Met deze krachtige motor komt de Ferrari Roma binnen 3,4 seconden op een snelheid van 100 kilometer per uur en heeft hij een topsnelheid van 320 kilometer per uur.

Stijlvol interieur

Het interieur van de Ferrari Roma laat in één oogopslag zien dat het gaat om een elegant model. Het mooi uitgelijnde dashboard dat is opgebouwd uit twee U-vormige elementen, heeft een verticaal scherm, een zwevende middentunnel en meer klassieke en stijlvolle elementen. Door deze elementen lijkt de Ferrari Roma van binnen minder op een racemonster dan andere Ferrari-modellen.