felyx introduceert deelbare scooters in Den Haag

Geert van der Klugt
Met zijn deelbare scooters scoorde felyx een enorme hit in Amsterdam en Rotterdam. De app, waarmee je 30 cent per minuut betaalt voor eenmalig gebruik van een elektrische scooter, is in Den Haag geïntroduceerd. Hagenaren kunnen de locatie van een nabije scooter mobiel peilen, om deze even makkelijk weer achter te laten na het voltooien van een rit.

felyx is een innovatieve startup met ambitieuze plannen voor duurzaam en gedeeld stadsvervoer, opgericht door de jonge ondernemers Quinten Selhorst en Maarten Poot (beiden 31). De missie van felyx is om de leefbaarheid in Nederlandse steden te verbeteren door de uitstoot van C02 te verminderen en een positieve bijdrage te leveren aan het oplossen van de huidige verkeersproblematiek. 

LEES OOK: Met een frisse en vrolijke blik naar een duurzamere wereld

felyx in Den Haag

Dit doen zij door mensen uit de auto te krijgen en groen vervoer aan te bieden met elektrische deelscooters. De steun van de gemeente is voor felyx een enorme stimulans. Samen streven zij naar een schonere stad.

Scooters zijn te huren voor 30 cent per minuut. Parkeren of ‘vasthouden’ is mogelijk voor 5 cent per minuut. Deze tarieven dragen bij aan de toegankelijkheid van het vervoer: in vergelijking met een taxi is het middel tig maal schoner en goedkoper.

Begin 2019 spraken wij felyx in de primeuruitzending van Baaz Business. Het radio-interview luister je hieronder terug.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert