FBTO lanceert nieuwe zorgoplossing voor in het buitenland

FBTO lanceert nieuwe zorgoplossing voor in het buitenland

Redactie Baaz

‘Met de FBTO AirDoctor app altijd een arts in de buurt’

Door een ongelukje een arts nodig in het buitenland? Voor veel reizigers was een arts zoeken tot voor kort een doolhof. Zeker als je de taal niet spreekt. Met de FBTO AirDoctor app zoekt de gebruiker location based naar een arts in de buurt. De app geeft het adres aan van de arts, welke talen hij of zij spreekt, maar ook wat de kosten zijn. FBTO lanceert deze zorgoplossing samen met start-up Air Doctor.

Medisch platform in een app

De nieuwe zorgoplossing van FBTO biedt klanten met een zorg of reisverzekering een medisch platform voor in het buitenland. Met de AirDoctor app vindt de reiziger een arts location based. De app biedt inzicht in medische kosten, het medisch specialisme van de arts, welke talen de arts spreekt en kan klantreviews bekijken. AirDoctor is wereldwijd actief, heeft inmiddels tienduizenden artsen beoordeeld én aangesloten op de app.

Hoe werkt de app?

De gebruiker opent de app en op basis van de locatie en de hulpvraag kies je een arts. Daarna maak je een afspraak. Je kunt de arts vervolgens zelf bezoeken of afspreken dat de arts langskomt. Ook kan een videogesprek aangevraagd worden. Dat is vooral nuttig in afgelegen gebieden. De gebruiker van de app betaalt het consult in eerste instantie zelf. Als de zorg onder de polisvoorwaarden valt kan de nota later ingediend worden bij de verzekeraar.

Relaxt op reis

In coronatijd is het spannender om op reis te gaan. De AirDoctor app is daarom een mooie aanvulling op de bestaande services voor reis- en zorgklanten. AirDoctor is vooral bedoeld voor reizigers die hun doktersbezoek in het buitenland zelf online willen regelen. Voor alle overige hulp en vragen in het buitenland staat de FBTO Alarmcentrale, uitgevoerd door Eurocross, 24 uur per dag paraat om reizigers te helpen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie