Factoren die meespelen bij het kiezen van een kantoorruimte

Factoren die meespelen bij het kiezen van een kantoorruimte

Redactie Baaz
Ben jij als startend ondernemer al zo ver dat je gaat investeren in een kantoorpand? Hoe dan ook loop je tegen bepaalde factoren aan waar je rekening mee moet houden. Het pand moet namelijk groot genoeg zijn voor je business, een redelijke locatie hebben en fijn zijn om in te werken.

Omdat er veel factoren bij komen kijken, worden in dit artikel verschillende factoren doorgenomen die je kunnen helpen bij het investeren in een nieuw kantoorpand. Op deze manier verklein jij de kans dat je een verkeerde investering maakt.

Oppervlakte kantoorruimte

Hoeveel mensen heb jij in dienst? Wat zijn precies de werkzaamheden van je medewerkers? Wat zijn de plannen voor in de toekomst? Dit zijn voorbeeldvragen die je kunt stellen voor je een kantoorpand kiest. Vergeet niet dat er naast de werkruimte ook overige ruimtes zijn, zoals een vergaderruimte, ontvangstruimte, kantine en toilet. Ook deze ruimtes moeten worden meegerekend in het totale opperlak van je kantoorruimte.

Allereerst ga je dus na hoeveel mensen er bij je in dienst zijn. Om genoeg ruimte te geven is er een vuistregel dat er ongeveer 15-20 m2 per persoon werkruimte nodig is. Dit ligt uiteraard wel aan de werkzaamheden. De vuistregel is inclusief de overige ruimtes, zoals het toilet.

Hoeveel kantoorruimte je nu nodig hebt, kan over een jaar anders zijn. Kijk daarom bij het nemen van een kantoorpand vooruit. Heb jij namelijk de ambitie om binnen een jaar nieuwe werknemers aan te nemen, dan is het noodzakelijk dat hier ruimte voor is.

De locatie en uitstraling van het kantoorpand

Als ondernemer wil je bereikbaar zijn en een goede uitstraling geven naar de buitenwereld. Je wilt er voor zorgen dat je pand er uitnodigend uitziet en gemakkelijk bereikbaar is als klanten je willen bezoeken.

Let daarom, bij het kiezen van je locatie, op parkeergelegenheden en nabijgelegen stations of bushaltes. Let wel op, want hoe beter de locatie is, des te hoger de huur of koopprijs. Je zou er daarom voor kunnen kiezen om je kantoorpand in een bedrijvencentrum te vestigen. Mocht je hier voor kiezen zou je namelijk bepaalde faciliteiten kunnen delen met die van andere aanwezige. Denk bijvoorbeeld aan een gedeelde receptie of toilet.

De uitstraling speelt ook een belangrijke rol. Wanneer iemand op bezoek komt ziet hij graag een goed onderhouden pand. Hoe je pand er precies uit moet ziet, ligt ook aan de werkzaamheden die je doet.

De luchtverversing in kantoor

De werkruimte zelf moet ook prettig zijn om in te werken. Een prettige werkruimte bevordert namelijk de effectiviteit en productiviteit van je werknemers. Dit kun je bijvoorbeeld realiseren door veel ramen in het kantoorpand te hebben. Op die manier schijnt er zonlicht naar binnen. Dit wordt positief ervaren onder werknemers.

Zorg daarnaast voor een goede luchtkwaliteit. Je zorgt hiervoor door bijvoorbeeld een buisventilator te installeren. Op deze manier wordt de lucht verontreinigd en zal de lucht een stuk aangenamer zijn voor je medewerkers.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie