Facebook wenst meer diversiteit op werkvloer

Fenna Kiebert
Facebook wil graag meer diversiteit op de eigen werkvloer zien. Dit laat het socialmediabedrijf weten in een blogpost. Daarnaast is er dinsdag een diversiteitsrapport gepubliceerd door het bedrijf.

50 procent

Facebook wil graag dat er de komende jaren wereldwijd meer vrouwen bij het bedrijf komen werken. Het bedrijf wil het aantal het liefst verdubbelen, zodat minstens 50 procent van de werknemers van Facebook vrouw is. Daarnaast wil het meer diversiteit qua huidskleur en afkomst en ziet Facebook graag dat er meer mensen met een handicap of hogere leeftijd op de werkvloer te vinden zijn. Deze doelstellingen hoopt het bedrijf binnen vijf jaar te behalen.

LEES OOK: Meer vrouwen aan de top: alleen dan nog investeringen

In het jaarlijkse diversiteitsrapport dat Facebook deze week heeft gepubliceerd, schrijft het socialmediabedrijf dat het aantal vrouwen dat het momenteel in dienst heeft 36,9 procent van de totale werknemers is. Vijf jaar geleden, in 2014, was dit nog 31 procent. 

Technische functies

Ook onder de ‘oudere’ werknemers nam het aantal vrouwen in een jaar tijd met 2,6 procent toe, wat zorgde voor een totaal van 32,6 procent. Het blijkt wel dat vooral bij de technische functies minder vrouwen op de werkvloer te vinden zijn. Van alle werknemers daar, is slechts 23 procent vrouw.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna