Facebook kondigt zakelijk platform aan
Facebook kondigt zakelijk platform aan

Facebook kondigt zakelijk platform aan

Redactie Baaz
Facebook komt in de komende maanden met een zakelijke variant. Na jaren testen is Facebook at Work klaar voor de lancering, meldt een leidinggevende van het sociale netwerk aan Reuters.

Facebook stort zich op zakelijke markt

De nieuwe service van Facebook is gericht op samenwerken op het werk, maar verder vrijwel identiek aan het originele platform. Ook in Facebook at Work kun je door een 'news feed' bladeren, berichten van mensen 'liken' en met anderen chatten. 'Ik zou zeggen dat 95 procent van wat we voor Facebook hebben ontwikkeld, door Facebook at Work wordt overgenomen', vertelt Julien Codorniou, director of global platform partnerships bij Facebook, aan Reuters.

Speciaal voor werk

Gebruikers van Facebook at Work hebben echter wel speciale profielen, afzonderlijk van hun bestaande profielen. Bovendien worden er exclusieve producten voor het nieuwe platform van Facebook ontwikkeld, waaronder een aantal beveiligingstools, zo meldt Codorniou. Een andere uitzondering zijn de games. 'Je kunt geen Candy Crush spelen op Facebook at Work.'

Zodra het platform is gelanceerd, is het voor alle bedrijven beschikbaar. Facebook is van plan om een paar dollar per maand per gebruiker te vragen voor premium-services, zoals analytics en ondersteuning.

Facebook at Work

In januari begon Facebook al met het testen van de service. Hiervoor werden bedrijven gebruikt die speciaal werden uitgenodigd voor de test. Momenteel gebruiken meer dan driehonderd bedrijven het nieuwe platform van Facebook. Onder de gebruikers zit onder meer het Nederlandse Heineken, maar ook de Royal Bank of Scotland.

Stap in de carrièremarkt

De stap van Facebook naar de zakelijke markt is geen vreemde. Volgens IDC is de online carrièremarkt, waar ook LinkedIn en Monster Worldwide Inc onder vallen, ruim 6 miljard dollar per jaar waard. Dat Facebook hier een graantje van wil mee pikken, is begrijpelijk. Het is echter niet bekend of het bedrijf ook op dit platform geld hoopt te verdienen met advertenties, of het alleen bij de opbrengsten van de premium-services houdt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie