Facebook gaat door met Libra crytomunt

Facebook gaat door met Libra crytomunt

Redactie Baaz

Facebook heeft besloten door te gaan met de cryptomunt Libra, ondanks meerdere bedrijven de samenwerking opgaven wegens onzekerheid over het project. De 21 leden van Libra Association hebben zich nu verbonden aan het project van Facebook.

Concept van Libra

Bij de bekendmaking van Libra in juni stonden tientallen bedrijven achter het concept. Facebook-topman Mark Zuckerberg kondigde de cryptomunt aan waarbij ook mensen zonder een bankrekening zich konden aansluiten. Gebruikers kunnen anoniem op internet aankopen doen met Libra. Landen in Afrika of Azië hebben vaak geen goedwerkende bankensystemen. Hier zou, volgens Zuckerberg, een cryptomunt heel goed werken. Het enige dat nog nodig is om betalingen met een cryptomunt te volbrengen, is een mobiele telefoon.

Libra

Afhaken

Inmiddels heeft een vierde deel van de bedrijven die eerder geïnteresseerd waren zich weer teruggetrokken van de plannen. Bedrijven als eBay, Mastercard en PayPal haakten snel af en ook Booking gaf aan de samenwerking niet meer te zien zitten. Grote bedrijven als Spotify, Uber en Lyft staan nog wel achter Libra. Tussen de overgebleven bedrijven zitten ook veel durfkapitaalbedrijven.

Zorgen om Libra

Mark Zuckerberg, topman van Facebook, moet op 23 oktober getuigen voor een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om de zorgen rondom Libra te bespreken. In de eerste helft van 2020 wil Mark Zuckerberg de cryptomunt introduceren.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie