Fabrikanten verkopen minder printers

Fabrikanten verkopen minder printers

Redactie Baaz

Het aantal verkochte (multifunctionele) printers en kopieermachines in Europa, het Midden-Oosten en Afrika is in 2009 met 17,8 procent gedaald. Dit stelt onderzoeksbedrijf Gartner.

Gartner zegt dat de gedaalde verkopen worden veroorzaakt doordat bedrijven minder geld willen besteden in de huidige, economisch onzekere situatie.

Bedrijven en consumenten kochten vorig jaar voor 11,3 miljard aan apparaten, tegen 14,3 miljard euro in 2008. Van het totaal ging er vorig jaar 39,6 miljoen euro naar printers en kopieermachines, in 2008 was dat 48,2 miljoen..

Verschillen

De krimp verschilt echter wel per fabrikant. HP kreeg de hardste klappen en verkocht 21 procent minder print- en kopieerapparatuur. Samsung liet daarentegen een krimp zien van maar 2 procent, beduidend lager dan het gemiddelde van 17,8 procent.

Ook verschilt de terugloop per type apparaat. Gartner stelt dat de verkoop van A4-apparatuur minder hard achteruit gaat dan de verkoop van A3-printers.

Het marktonderzoeksbureau verwacht dat de uitgaven aan appartuur ook in 2010 zullen minderen. Volgens Gartner maken steeds meer bedrijven gebruik van printdiensten en printbeheerservices om hun kosten te drukken.

Bron: www.gartner.com

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie