EyeCrown presenteert videoconferencing met eigen TV

EyeCrown presenteert videoconferencing met eigen TV

Redactie Baaz

Videoconferencing geldt al jaren als d vondst om mobiliteitsproblemen te omzeilen. Multinationals richten er prijzige conferentiekamers voor in, maar voor kleine ondernemingen is dat ondenkbaar.

EyeCrown presenteert een video-conferencing-oplossing die best wel eens interessant zou kunnen zijn, omdat het uitgaat van een normale lcd-televisie of monitor en een set-top box plus camera. De camera - het woord webcam past hier niet - komt boven op het scherm, de set-top box hoeft niet in zicht te staan.

Simpel
Het grote voordeel van de set-top box is dat de oplossing snel aan de praat zou moeten zijn en onafhankelijk van een pc werkt. Nadeel is wel dat er aan beide kanten van de 'lijn' een EyeCrown moet staan. We zien dus niet snel een globaal netwerk van EyeCrown-toestellen ontstaan, maar het kan wel degelijk interessant zijn om verre klanten of leveranciers een systeem cadeau te doen. Of de complete buitendienst er mee uit te rusten.

HD-kwaliteit
De beeld- en geluidskwaliteit van EyeCrown is volgens het bedrijf zelf niet te vergelijken met een webcam, maar eerder met HD-televisie. Door technieken als Forward Error Correction te gebruiken is relatief lage bandbreedte nodig om toch hoge kwaliteit neer te zetten.
De oplossing wordt zowel voor de consumentenmarkt als de zakelijke markt aangeboden en is aan te vullen met opties voor communicatie met meerdere personen tegelijk of het combineren van video en content (bijvoorbeeld een Powerpoint-presentatie).

Eerst zien
Er zijn intussen tal van oplossingen voor videoconferencing op de markt, die hun systeem allemaal met gouden letters aanprijzen. Eerst zien, dan geloven dus. Toevallig is dat ook het credo van EyeCrown zelf.

De EyeCrown is vanaf februari 2009 volop leverbaar.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie