Exact wint groots op Computable Awards 2018

Exact wint groots op Computable Awards 2018

Redactie Baaz

De Computable Awards keert ieder jaar terug ter selectie van dé ict-top. Exact sleepte gisteren titel Leverancier van het Jaar voor het MKB binnen. Wie viel er nog meer in de prijzen, en op basis waarvan scoorde Exact de winst?

Computable Awards

Tijdens een spectaculaire awardsshow in het Beatrix Theater in Utrecht zijn op 30 oktober de winnaars bekend gemaakt van de Computable Awards 2018. Een grote winnaar is Microsoft, dat in drie categorieën (mee) wist te winnen. De naam van KPN prijkt twee keer op het winnaarslijstje. De avond werd gepresenteerd door Ben van der Burg, oud-schaatser, commentator bij BNR Radio en bekende in het digitale werkveld.

Leverancierscategorieën 

In de leverancierscategorieën van de Computable Awards 2018 waren er meer winnaars. In de categorie Hardware- & Infrastructuurleverancier van het Jaar was die verrassend, want Atos ging met deze prijs aan de haal dankzij het supercomputing-portfolio van het overgenomen Bull. Softwareleverancier van het Jaar werd Mendix en de titel Digital- & E-commerceleverancier van het Jaar ging naar SAP. Tot slot ging titel Leverancier van het Jaar voor het MKB naar Exact: de zakelijke softwareleverancier is duidelijk op rechte koers. Waarom?

Exact: Autumn '18 Release 

Exact Online droeg grotendeels bij aan de winst. Onder andere de boekhoudtoepassingen helpen wereldwijd honderdduizenden ondernemers. In de Autumn '18 Release verschenen de volgende functies: 

Automatische elektronische facturatie - Exact is sinds kort aangesloten op PEPPOL, waardoor Exact Online bij het versturen van elektronische facturen automatisch nagaat of het boekhoudpakket van de ontvanger deze accepteert. Onder andere gemeenten sturen inmiddels elektronische facturen, omdat dit administratielast en wachttijd vermindert. Deze facturen, in vorm van UBL-bestanden, belanden direct in een systeem en zijn vervolgens met één klik betaalbaar te stellen. Efficiënt dus; goed om te zien dat steeds meer leveranciers overstappen op PEPPOL.  

Slim toewijzen voor boekhouders - Middels ‘slim toewijzen’ kunnen bankafschriften – met behulp van Machine Learning (ML) - via een paar clicks gekoppeld worden aan de juiste grootboekrekening of openstaande items. Zelfs minimale betalingsverschillen worden automatisch opgepikt, waardoor er bij het koppelen geen enkele handmatige stap meer is vereist.  

Salarisefficiëntie - Gebruikers van Exact Online Salaris kunnen vanaf nu via een mobiele app inzien hoeveel vakantiedagen zij over hebben, met daarbij de mogelijkheid om met een klik op de knop vakantiedagen aan te vragen. Onder andere data die van (seizoen)medewerkers die gedurende een eerdere periode in dienst waren is verzameld, wordt hergebruikt bij aanname. Daarbovenop worden toekomstige salarisperiodes per medewerker pro-forma berekent en vertoont.

In het aankomende Baaz magazine lees je uitgebreid over Exact, CEO Phill Robinson en het afgelopen Exact Live.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie