Epson vergroot speelveld op wereldwijde zakelijke printingmarkt

Redactie Baaz
Enkele maanden na de aankondiging van een investering van 585 miljoen euro ter versterking van R&D en de productie van inkjettechnologieën en -printers voor zakelijk gebruik, is Epson een wereldwijd partnership aangegaan met Nuance.

Met deze deal positioneert Epson Europe zich voor het vergroten van het aandeel op de Europese zakelijke multifunctionele printing markt met een waarde van 8,4 miljard euro 1, en ondersteunt het bedrijf tevens de ambitieuze doelstellingen van een groei van de regionale sales met 25 procent en een omzet van 2 miljard euro in 2020.

Deze samenwerking levert de ideale combinatie op van de op de markt toonaangevende systeemintegratie- en workflow management mogelijkheden van Equitrac Office/Express en eCopy ShareScan, de multifunctionele printers van Epson én de aanzienlijke voordelen die worden geboden door de zakelijke inkjettechnologie van Epson, namelijk verbeterde efficiëntie en productiviteit, kostenbesparingen en milieubehoud. 

Samenwerking Epson met Nuance

Darren Phelps, directeur Business Imaging bij Epson Europe: 'Epson promoot de overstap van laserprinten naar zakelijk inkjetafdrukken al enkele jaren, waarbij het een indrukwekkende groei in het marktaandeel in Europa heeft behaald. De samenwerking met Nuance vereenvoudigt de implementatie van inkjetafdrukken voor bedrijven, doordat de voordelen van de inkjettechnologie van Epson en de op de markt toonaangevende mogelijkheden voor systeemintegratie en management van Nuance worden gecombineerd.' 

De zakelijke multifunctionele inkjetprinters van Epson bieden meerdere voordelen voor zakelijke eindgebruikers, waaronder snelheden tot 100 pagina's per minuut en lage kosten per pagina en tot 99 procent minder afval en 96 procent lager energieverbruik vergeleken met laserprinters 2. Daarnaast liggen de vereisten voor onderhoud en interventie tot 98 procent lager vergeleken met laserproducten 3.
 
 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie