En dat is de 100.000ste Nissan LEAF in Europa!

En dat is de 100.000ste Nissan LEAF in Europa!

Redactie Baaz

Nissan viert de overhandiging van de 100.000ste LEAF in Europa. Een mijlpaal die Nissan beschouwt als een belangrijke overwinning voor elektrische mobiliteit.

Mede dankzij de verkoopresultaten van de nieuwe en vorige generatie Nissan LEAF in Europa is het model uitgegroeid tot de bestverkochte elektrische auto ter wereld. Met ruim 37.000 verkochte exemplaren van de nieuwste generatie in Europa wordt momenteel elke tien minuten een Nissan LEAF verkocht. 

ProPILOT Park-technologie

De nieuwe LEAF is het eerste model in Europa met de ProPILOT- en ProPILOT Park-technologie van Nissan. De EV is ook voorzien van de zogeheten e-Pedal waarmee bestuurders kunnen starten, accelereren, remmen en stoppen door de druk op het pedaal te verhogen of te verlagen. 

Europese LEAF-klanten hebben samen al meer dan twee miljard kilometers gereden en ruim 300.000 ton CO2 bespaard. Zij zorgen ook voor een klanttevredenheidsscore van 92 procent – meer dan voor elk ander Nissan-model. 

Nissan Intelligent Mobility

De LEAF is meer dan een 100 procent elektrische auto. Hij staat garant voor een geheel nieuwe rijervaring, ontworpen om meer plezier, zelfvertrouwen en connectiviteit te bieden. De LEAF is de belichaming van Nissan Intelligent Mobility, waarmee een weg wordt bewandeld naar een toekomst waarin intelligent vermogen, intelligente aandrijving en intelligente integratie samenkomen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie