Emirates houdt wervingsevent voor piloten in Amsterdam

Emirates houdt wervingsevent voor piloten in Amsterdam

Redactie Baaz

Emirates ziet de vraag naar vluchten bij reizigers toenemen en zal zich daarom extra inspannen om piloten te werven.  De luchtvaartmaatschappij houdt komende maand een recruitment evenement in Amsterdam en is daarbij op zoek naar ervaren piloten.

Werving in Amsterdam


Het wervingsevent wordt gehouden in Amsterdam op 26 juni om 10:00 en 13:00, en op 27 juni om 10:00 in het Hilton Garden Inn Renaissance Amsterdam Schiphol. Onlangs kondigde Emirates belangrijke veranderingen aan in de werving van piloten, waaronder hogere salarissen en een vernieuwde functie-indeling. Voor ervaren piloten die graag bij Emirates aan de slag willen gaan, zijn er vier programma's: Direct Entry Captains, Accelerated Command, First Officers Type Rated en Non-Type Rated. Vooraf inschrijven is niet nodig en piloten hoeven slechts één van de sessies bij te wonen. 

Tijdens de sessie kunnen toekomstige Emirates-piloten meer te weten komen over het rekruteringsproces van de luchtvaartmaatschappij, de verschillende mogelijkheden, de opleidingsprogramma's, het verwachte carrièretraject en de voordelen van werken bij 's werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij. Daarnaast kunnen ze in gesprek gaan met piloten die momenteel bij Emirates vliegen. Meer informatie is te vinden op https://www.emiratesgroupcareers.com/pilots/.  

 

Nieuwe en moderne widebody vloot


Met een netwerk dat meer dan 140 bestemmingen omvat, hebben piloten van Emirates de mogelijkheid om naar diverse bestemmingen te vliegen. Emirates heeft onlangs aangekondigd het interieur van 191 vliegtuigen in haar vloot volledig te vernieuwen. De voortdurende investeringen van de luchtvaartmaatschappij zorgen ervoor dat piloten met een van 's werelds nieuwste en modernste widebody vloot vliegen. 

Emirates bevindt zich in een volgende grote groeifase. Dit jaar neemt de maatschappij haar eerste 10 A350's in ontvangst, waarvan er 65 in bestelling zijn. In 2025 komen daar de eerste Boeing 777-X’s bij; daarvan heeft de maatschappij 205 toestellen in bestelling. Piloten genieten daarnaast ook van de spanning en het avontuur van vliegen met een van de meest uitgebreide wereldwijde routenetwerken dat zes continenten omvat.

 

Voordelen van werken bij Emirates 


Emirates biedt piloten en hun gezinnen aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een competitief belastingvrij salaris, 42 verlofdagen per jaar, een royale toelage voor accommodatie en onderwijs, volledige gedekte medische zorg, de mogelijkheden om familie en vrienden met korting te laten reizen, en nog veel meer.

De piloten van Emirates worden gestationeerd in Dubai, een van de veiligste en technologisch meest geavanceerde steden ter wereld. Daarnaast is Dubai een levendige lifestyle bestemming met grote jaarlijkse sportevenementen, spectaculaire attracties en avontuurlijke sporten voor het hele gezin.

 

Geavanceerde training

  
Emirates biedt nieuwe werknemers een hoogwaardige interne opleiding, waarmee ze vlot in hun rol geloodst kunnen worden. Kandidaten voltooien hun training in de geavanceerde piloottrainingsfaciliteiten van Emirates in Dubai, die momenteel tien simulators telt. Daar komt nog een gloednieuwe trainingsfaciliteit bij, die plaats biedt aan zes Full Flight Simulator Bays voor de A350 en 777-X toestellen. Deze faciliteit van 135 miljoen dollar zal later dit jaar worden geopend. 

 

De vier functiecategorieën


Direct entry captain
Deze piloten zullen worden ingezet voor de leiding op de langverwachte A350 toestellen of de A380's van Emirates. Kandidaten moeten minimaal 7.000 uur vliegervaring hebben op commerciële meermotorige vliegtuigen met een meerkoppige bemanning. 

Accelerated Command  
Voornamelijk bedoeld voor ervaren Airbus en Boeing Captains die momenteel het commando voeren op smalrompvliegtuigen op regionale routes en hun carrière een boost willen geven door te werken voor een wereldwijd opererende luchtvaartmaatschappij. 

Kandidaten met minimaal 1.000 uur Airbus fly-by-wire en Boeing ervaring kunnen bij Emirates aan de slag als First Officers met een verbeterd salarispakket. Ze komen in aanmerking voor een versnelde commando-upgrade na minimaal 700 vlieguren en twee succesvolle recurrent checks. Doorgaans halen Emirates-piloten deze richtlijnen in iets meer dan een jaar wanneer ze een combinatie van ultralange, lange- en korteafstandsroutes vliegen. 

First Officers – non-type rated
Emirates verwelkomt non-type rated First Officers, voornamelijk diegenen die enkel ervaring hebben op turboprop vliegtuigen of jets. Deze piloten krijgen de kans om kundig opgeleid te worden om te vliegen met de volledige vloot van 144 Boeing-toestellen van Emirates. First Officers kunnen ook vliegen met 205 van de nieuwe Boeing 777-X's wanneer deze toestellen vanaf 2025 in de vloot worden opgenomen.

First Officers
Kandidaten voor de functie van First Officer moeten ervaring hebben met meermotorige vliegtuigen met een meerkoppige bemanning, in bezit zijn van een geldig Airline Transport Pilot License (ATPL) van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie en minimaal 2.000 uur hebben gevlogen op vliegtuigen met een maximaal startgewicht van 20 ton. 

Meer informatie over de verschillende functie-eisen en de secundaire arbeidsvoorwaarden is hier te vinden: https://www.emiratesgroupcareers.com/pilots/. 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie