Elon Musk verwacht geen winst voor Tesla voor 2020
'Tesla pas in 2020 winstgevend'

Elon Musk verwacht geen winst voor Tesla voor 2020

Redactie Baaz
Ondanks dat Tesla hoge ogen gooit met haar elektrische auto’s verwacht CEO Elon Musk niet dat het bedrijf voor 2020 winst gaat maken.

Musk deed deze uitspraken tijdens het jaarlijkse Automotive News World Congress in Detroit en gaf als reden op dat de relatief goedkope Tesla Model 3 volledig in productie moet zijn, zodat in 2020 het bedrijf voor het eerst winst kan maken. Deze Model 3 moet in 2017 verschijnen voor een prijs tussen de dertig- en veertigduizend dollar. De bijna twee keer zo dure Tesla Model S verkocht het afgelopen jaar 33.000 exemplaren, maar dit was bij verre na niet genoeg om de enorme investeringen in fabrieken om accu’s te maken voor zijn elektrische wagens. Volgens Musk moeten Tesla jaarlijks ongeveer 500.000 exemplaren verkopen om winst te kunnen maken.

Langetermijndenken

De aandeelhouders reageerden allesbehalve positief op de uitlatingen van Musk. De aandelenkoers van Tesla daalde dinsdag na zijn uitspraken met zeven procent, maar Musk houdt vol dat hij denkt aan de lange termijn en nog altijd vast van plan is om de auto-industrie te veranderen. ‘Ik blijf bij Tesla zo lang ik leef. Of dat als CEO is of in een andere positie ga ik beoordelen wanneer de Model 3 eenmaal op de markt is’, liet hij weten aan de aanwezige pers.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie