Elektrisch rijden komende vijf jaar niet populair

Elektrisch rijden komende vijf jaar niet populair

Redactie Baaz

Nederlandse automobilisten zien zichzelf de komende vijf jaar niet overstappen op een elektrische auto. Dat blijkt uit onderzoek van Cendris onder ruim 8.000 ondervraagden.

Slechts 11 procent van de ondervraagden verwacht binnen nu en vijf jaar wel in een elektrische auto te rijden. Cendris vindt dit een laag percentage als wordt gekeken naar hoeveelheid elektrische auto's die aangeboden worden. Van alle ondervraagden verwacht vijftien procent dit jaar een auto aan te schaffen (zowel elektrisch als benzine, diesel, gas of hybride), 21 procent twijfelt nog.

Redenen

Waarom ziet 89 van de automobilisten zich de komende vijf jaar niet rijden in een elektrische wagen? Voor voornaamste reden is de relatief hoge aanschafprijs (40 procent). Op de tweede en derde plek staan het aantal kilometers dat je met een elektrische auto kunt rijden (34 procent) en de infrastructuur (33 procent), zoals het aantal oplaadpunten in Nederland. De voornaamste reden om wel een elektrische auto aan te schaffen is de milieuvriendelijkheid, dat geeft 75 procent van de mensen die verwacht binnen vijf jaar elektrisch te rijden aan. Andere redenen zijn het goedkope gebruik (52 procent) en de mogelijkheid tot thuis opladen (36 procent).

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie