EIZO FlexScan EV2750: Veelzijdige monitor voor op je werkplek

EIZO FlexScan EV2750: Veelzijdige monitor voor op je werkplek

Redactie Baaz
Op het gebied van monitoren heb je een ruime keus. De markt voor zakelijke monitoren is wat dunner gezaaid, maar EIZO zorgt voor genoeg keuze. Wij gingen aan de slag met de FlexScan EV2750.

Zodra de monitor op je bureau staat, valt meteen op dat er gedacht is aan design. De monitor is 27-inch groot en met een display die praktisch de gehele voorkant beslaat (de bezel meet slechts enkele millimeters) trekt het onmiddellijk de aandacht. Dat komt niet alleen door het strakke display, maar ook het design rondom de monitor. Ons testmodel heeft een mooie witte casing die ook stand-alone prima op elk bureau staat. Niet schrikken, want er is ook een zwart design beschikbaar. Verder zijn alle aansluitingen netjes weggewerkt in sleuven aan de zij- en onderkant.

Aansluitingen

Op de monitor vind je een veelvoud aan aansluitingen. Voor een aansluiting op desktop of laptop heb je de keuze uit een DisplayPort, een DVI-D-poort en een HDMI-poort. Verder is er voorzien in een usb-downstreampoort en een usb-upstream-poort. Handig wanneer je behoefte hebt aan een hub op je werkplek om meerdere usb-apparaten op aan te sluiten.

Installatie

Via een instelbare voet is de monitor aan te passen aan je werkplek door deze in hoogte te verstellen en de hoek aan te passen. Je kunt kabels netjes wegwerken achter de voet, waardoor je werkplek mooi opgeruimd blijft. Voor elk type werk is de monitor voorzien van een profiel dat je instelt via de aanraakgevoelige knoppen rechtsonder. Naast twee profielen waarin je zelf je instellingen kunt bewaren zijn er nog vier vaste profielen om uit te kiezen. SRGB, geschikt om bijvoorbeeld foto's mee te bewerken. Paper gebruik je wanneer je veel leest van je scherm of documenten wilt bewerken. Deze modus maakt gebruik van kleuren en contrast die gelijk zijn aan papier. Als je veel met multimedia werkt dan is video een geschikt profiel. Dit profiel verhoogt de helderheid. Tot slot is er het DICOM-profiel, een standaard om medische beeldinformatie weer te geven.

Praktijk

In de praktijk werkt de monitor bijzonder prettig. Na het instellen van je gewenste profiel valt direct op dat kleuren diep en natuurgetrouw worden weergegeven, waarbij de monitor een maximum resolutie van 2560 bij 1440 ondersteunt. Het matte display zorgt ervoor dat je nooit last hebt van glare, ook niet in bijzonder verlichte omgevingen. Een leuke functie die ook meteen het diverse aantal aansluitingen verklaart, is picture by picture. In deze modus, die je activeert op de monitor zelf, kun je twee signalen tegelijkertijd naast elkaar weergeven op de monitor. Handig wanneer je bijvoorbeeld documenten van twee verschillende systemen wilt bewerken. Ook handig zijn de ingebouwde EcoViewfuncties. Via een sensor op de voorkant meet de monitor het omgevingslicht en past de backlight hierop aan om zo energie te sparen. Daarnaast is de monitor voorzien van een EcoView Optimizer-functie die heel prettig werkt. Wanneer je dit geactiveerd hebt, meet de monitor hoeveel wit er op het scherm te zien is en past de helderheid hierop aan. Zo wordt maximale functionaliteit behouden, terwijl er tegelijkertijd energie bespaard wordt.

Prijs € 879,-
Info eizo.nl 

  • Mooi design
  • Strakke beeldweergave vanuit elke hoek
  • USB-hub mogelijkheden
  • Handige picture by picture modus
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie