Eindhoven in Europese talenttop

Eindhoven in Europese talenttop

Redactie Baaz

Eindhoven is op de 7de plek in de ECTCI ranking van Europese steden die concurreren op het gebied van talent geëindigd, boven steden als Berlijn, Londen en Barcelona.

Volgens de onderzoekers heeft de combinatie van kleinere, leefbare steden met bedrijven die in de wereldwijde top van hun vakgebied meedoen de toekomst: zij bieden ‘the best of both worlds’. Daarnaast viel Eindhoven in de prijzen bij de FDI Strategy Awards 2016 – van de uitgever van de Financial Times – op de gebieden performance management en de ondersteuning van R&D en startups. Deze ranglijsten bevestigen de internationale concurrentiepositie en de economische kracht die Eindhoven als hart van de Brainportregio heeft. 

De European Cities Talent Competitive Index (ECTCI) 2016 wordt aangevoerd door Kopenhagen, Zurich en Helsinki. Het is een nieuwe ranking om steden en regio’s  in Europa op het gebied van talent en vaardigheden met elkaar te kunnen vergelijken. De wereldwijde variant van deze index (GTCI) is al 5 jaar toonaangevend in het vergelijken van 109 landen en wordt – net als de ECTCI – onder andere geïnitieerd door de INSEAD business school, een wereldwijd gerenommeerd opleidingsinstituut.

Gouden handjes en knappe koppen

Wethouder Staf Depla van Economie is blij met de top10-positie. 'Door de gouden handjes en knappe koppen in onze regio zijn de bedrijven en kennisinstellingen succesvol. Om dat in de toekomst te blijven, is de aanwezigheid van genoeg talent van levensbelang. Dat is de belangrijkste succesfactor voor een regio. Talent dat hier opgroeit en wordt opgeleid en talent dat naar onze stad toe komt. Daarom is de 7e positie op deze ranglijst belangrijk. Het is goede reclame voor Eindhoven en de Brainportregio. Daar profiteren we met zijn allen van.'

fDi Strategy Awards 2016

Ook viel Eindhoven als hart van de Brainportregio in de prijzen bij de jaarlijkse FDI Strategy Awards. Deze ranglijsten worden jaarlijks opgesteld door fDi Intelligence, wereldwijd onderzoeksinstituut van de uitgever van onder andere de Financial Times. De hoge noteringen in hun lijsten op het gebied van performance management en de ondersteuning van R&D en startups zijn een waardering voor de regionale strategie om groei te stimuleren door middel van open innovatie en samenwerking.

Talent trekt bedrijven aan

John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven en voorzitter van de stichting Brainport: 'We zien een steeds belangrijker wordende link tussen talent en het aantrekken van bedrijven. Deze twee zaken kunnen eigenlijk niet meer zonder elkaar. Aanwezigheid of het kunnen aantrekken van het juiste talent is cruciaal om nieuwe bedrijven naar de regio te halen. En nieuwe bedrijven creëren weer nieuwe werkgelegenheid.'

R&D en startups in Eindhoven

De onderzoekers van fDi benadrukken de bijzondere R&D aanpak van de regio, door bedrijven uit de wereldwijde top van hun vakgebied te clusteren op gespecialiseerde campussen als de High Tech Campus en de Automotive Campus. Daarnaast bezit Brainport Eindhoven een uniek talent om disruptieve technologieën te bevorderen, door uitgebreide startup programma's zoals High Tech XL en Bright Move.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie