Eigenaar Dixons koopt succesvolle webshop

Redactie Baaz
Een Amerikaan zou de deal tussen Coolblue BV (Pdashop.nl) en Dexcom Holdings NV (o.a. Dixons) omschrijven als 'Where bricks meet clicks'. De bedrijven willen leren van elkaars online en offline expertise.

Dexcom Holdings NV is (onder meer) eigenaar van t for telecom, Dixons en Dynabyte. Je komt deze winkels in menig winkelhart tegen. Coolblue BV wordt vrij algemeen gezien als bedrijf achter een stel werkelijk goed functionerende webwinkels in Nederland, met pdashop.nl en smartphoneshop.nl als bekendste websites. Wij kunnen dit beamen: wij bestellen 's avonds wel eens een geheugenkaartje of gps-antenne en ontvangen telkens de volgende dag al onze bestelling. Deze webshops, met sterk gespecialiseerd assortiment, zijn informatief, werken geolied en zijn groot genoeg om een eigen voorraad aan te houden.

Dexcom zegt nu een principe-akkoord te hebben bereikt met Coolblue over de aankoop van een 'controlerend belang' (dus meer dan 50 procent) in het aandelenkapitaal van internetonderneming Coolblue. Het doel van de 'samenwerking' is vooral expertise uitwisselen. Dexcom Holdings wil graag eenzelfde kwaliteit webshops opzetten als die van Coolblue BV, terwijl deze laatste overweegt meer winkels en winkelruimtes te willen gaan uitbaten, wat onder meer logistieke expertise vergt en inzicht in de markt voor winkelpanden. Het heeft al enige tijd twee winkels, in Rotterdam en Antwerpen.

De totale omzet van Dexcom en Coolblue over 2007 zal ruim 500 miljoen euro bedragen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie