Eigen website bouwen?

Eigen website bouwen?

Redactie Baaz

Als je al een tijdje je eigen diensten of producten aanbiedt, is het prettig als je vindbaar bent op het internet. Vroeger had je een visitekaartje dat je weg kon geven aan (potentiële) klanten. Nu is je website jouw visitekaartje. Een mooi overzicht van wie je bent en wat je aanbiedt is dan heel waardevol. Je kunt jouw eigen website helemaal inrichten naar jouw eigen smaak, zodat jouw bezoekers gelijk een idee hebben van wie jij bent en waar je voor staat. Je eigen website bouwen is zo gedaan. Je kan het zelf doen, maar natuurlijk zijn er ook experts die dit, met jouw inbreng, voor je kunnen bouwen. Het enige wat je dan hoeft te doen is een domeinnaam kopen.

Domeinnaam

Voordat je kunt gaan bouwen aan je website, koop je als het ware een stukje ruimte op het internet. Dit is jouw domeinnaam. Je maakt met je domeinnaam duidelijk wie jij bent en wat voor service of producten je aanbiedt. Kies daarom een naam die de lading dekt. Het kopen van een domeinnaam werkt heel eenvoudig. Je checkt eerst of de naam al in gebruik is of dat jij de eerste bent. Als die beschikbaar is, kun je hem direct claimen. Wanneer je je domeinnaam registreert kies je de gewenste extensie: .nl of .com. Vervolgens kun je betalen via je eigen bank of je digitale portemonnee. Je mag zelf beslissen voor hoe lang je de domeinnaam claimt; dit kan voor één, twee of drie jaar. De verlening vindt niet automatisch plaats, tenzij je er zelf voor kiest.

Domeinnaam verhuizen

Je domeinnaam koop je vaak met de noodzakelijke opslagruimte voor je website bij een hostingprovider. Dit houdt niet automatisch in dat het domein is verbonden aan de provider. Als je bijvoorbeeld niet tevreden bent over de prijs-kwaliteit verhouding, je vindt de klantenservice ondermaats of de service is traag dan kun je voor een andere hosting kiezen. Dus wil je na verloop van tijd je domeinnaam verhuizen? Dan kan dit moeiteloos. Dit wordt ook wel een domein-transfer genoemd. Lees voor een soepele en zorgeloze transfer het stappenplan op het internet.

Informeer bij een expert

Er zijn veel verschillende manieren om je eigen website vorm te geven. Er zijn diverse programma’s die je kunt gebruiken om er iets moois en authentieks van te maken. Je zou online een cursus kunnen volgen, maar er is ook genoeg te vinden op het internet. Alle ins en outs zijn gedocumenteerd. Maar wil je je hoofd er niet over breken en lekker bezig blijven met je hoofdzaken? Dan kun je ook altijd een expert inschakelen. Hij is ervoor opgeleid om een goede websites te bouwen, volgens de wens van de klant. Informeer telefonisch of per mail bij een expert voor de mogelijkheden.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie