Eigen auto zeer populair bij zzp'er
zzp'er en mobiliteit

Eigen auto zeer populair bij zzp'er

Redactie Baaz

Uit onderzoek van Barometer in samenwerking met LeasePlan blijkt dat de zzp'er het liefst de auto gebruikt als vervoersmiddel.

Zelfstandigen Zonder Personeel (zzp'ers) komen steeds vaker in het nieuws. Eerder schreven we al over de VVD die deze groep bijstaat en over uitzendbureau's die steeds vaak zzp'ers bemiddelen.

Dat deze groep groeiende is, moge duidelijk zijn. Zzp'ers hebben logischerwijs geen vaste werkplek, dus zijn ze veel op pad. Maar welk vervoersmiddel gebruiken ze hiervoor het liefste? Barometer deed in samenwerking met LeasePlan onderzoek naar deze interessante vraag en geeft hiermee inzicht in het mobiliteitsgedrag onder zzp'ers.

Wat blijkt? De zzp'er is verknocht aan zijn auto en maakt hier meer gebruik van dan de gemiddelde Nederlander. Voor bijna 80% van de zzp'ers is de auto het meest gebruikte vervoersmiddel. Gemiddeld spendeert de zelfstandige ruim een werkdag per week in de auto. Zelf een auto kopen is het populairst. Slechts 5% van de zelfstandigen kiest voor een leaseauto.

Enkele andere interessante feitjes
Zeker 92% van de zzp'ers beschikt over een auto. Meest gewilde merken zijn Audio, Volvo of BMW. De meeste zelfstandigen rijden echter in een Peugeot, Volkswagen of Citroën. Ruim de helft van de zelfstandigen overweegt leasen niet als alternatief voor kopen omdat de gedachte bij hen leeft dat leasen duur is. De groep zzp'ers die een leaseauto overweegt, noemt als reden meestal 'duidelijkheid' en 'efficiency', maar ook de zekerheid van mobiliteit is belangrijk.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie