Efishery wint wereldwijde finale Get In The Ring
Efishery wint wereldwijde finale Get In The Ring

Efishery wint wereldwijde finale Get In The Ring

Redactie Baaz

Efishery, een 'smart' voedersysteem voor de viskwekers, heeft de wereldwijde finale van de Get In The Ring startup-competitie gewonnen.

Get In The Ring, de olympische spelen voor startups, werd vanavond gehouden in de Van Nellefabriek in Rotterdam. In een boksarena namen de startups het tegen elkaar op en werden onderworpen aan een spervuur van kritische vragen van ervaren investeerders. De winnaar van het event maakte kans op een forse investering. De internationale finale werd vooraf gegaan door verschillende regionale voorrondes, waardoor het evenement een grote verscheidenheid aan internationale ondernemers aantrok.

Voedersysteem

Winnaar Efishery (site in het Indonesisch) uit het Indonesische Bandung is een 'smart' voedersysteem voor viskwekers. Het systeem kan automatisch de vissen voeren door hun bewegingen te meten en hierdoor af te leiden wanneer deze honger hebben. Wanneer de vissen veel bewegen zijn ze geagiteerd en hongerig, wat wordt doorgegeven aan een app waarmee de visboeren het systeem ook handmatig kunnen aansturen.

Het doel van Get In The Ring is niet alleen om startups in contact te brengen met investeerders, maar om ze een globaal platform te geven waarmee ze een fanbase op kunnen bouwen. Tijdens het event werden ook prijzen uitgereikt voor het idee met de meeste impact. Deze prijs ging dit jaar naar de startup Bid Network, waar ondernemers in opkomende markten in contact worden gebracht met investeerders. Tevens werd bekendgemaakt dat de finales volgend jaar worden georganiseerd door Startup Morocco.

Deelnemers

Andere rondewinnaars waren GoMetro, een app voor realtime vervoersinformatie, SpotOnSciences, dat medische technologie ontwikkelt, Nannuka, waarmee experts voor kinderverzorging in contact worden gesteld met ouders en Templafy, dat kant en klare templates aanlevert voor bedrijfsdocumenten.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie