Effectieve linkbuilding en backlink analyse: wat levert het op voor je bedrijf?

Effectieve linkbuilding en backlink analyse: wat levert het op voor je bedrijf?

Redactie Baaz
Linkbuilding is tegenwoordig onmisbaar in de online marketingwereld. Het is niet voor niets zo populair om via het toepassen van linkbuilding zo veel mogelijk bezoekers naar je website te trekken en op deze manier snel winst te genereren.

Deze methode is efficiënt en verhoogt binnen korte tijd de populariteit van je website. Ontdek in dit artikel hoe linkbuilding precies werkt, en welke voordelen de resultaten opleveren voor jou als ondernemer.  

Hoe werkt linkbuilding en waarom is het zo effectief?  

Een SEO-specialist of linkbuilder ontwikkelt slimme content voor externe websites, waarin links zijn verwerkt die de bezoeker naar jouw webpagina’s doorsturen. De artikelen kunnen bijvoorbeeld geplaatst worden als partnercontent in online nieuwsbladen, op relevante websites of via een gastblog.  

Het doel is om met kwalitatieve teksten op andere sites potentiële klanten via links op jouw website terecht te laten komen.  
Dit is een effectieve en snelle online marketingstrategie, omdat je op deze manier de lezer zowel relevante informatie biedt als de mogelijkheid om jouw site te bezoeken. Dat leidt tot meer geïnteresseerde bezoekers, en uiteindelijk tot meer conversie!  

Welke voordelen levert linkbuilding op voor je webshop of site? 

  1. Autoriteit. Met het verkrijgen van backlinks via externe pagina’s creëer je autoriteit van je site of webshop. Op deze manier vindt Google je website geloofwaardig en bouw je aan een sterke online reputatie.  
  2. Naamsbekendheid. Hoe meer views en clicks, hoe bekender jouw onderneming wordt. Met veel verkeer van en naar jouw website haal je de concurrentie in en werk je actief aan het bekender maken van je naam of merk (branding).  
  3.  Organische vindbaarheid via Google. Via de kwalitatieve backlinks in linkbuilding artikelen krijg je algauw een hogere positie in de zoekresultaten. Op deze manier ben je sneller vindbaar voor potentiële klanten.  

Inzicht krijgen in je online verkeer via handige tools  

Linkbuilding is dus een slimme investering voor je online vindbaarheid, autoriteit en naamsbekendheid. Het is daarnaast nuttig om dit online verkeer te controleren en inzichtelijk te maken, zodat je steeds op deze informatie kunt inspelen.  
Om je backlinks te analyseren en inzicht te krijgen in de profielen van alle kanten kun je je backlinks checken via handige tools, zoals SE Ranking.  

Het checken van backlinks is een belangrijk onderdeel van je marketingonderzoek om informatie te winnen, vanwege de volgende redenen: 

  1. Je krijgt een beeld van de algoritmes en interesses van je bezoekers, en merkt welke content hen aanspreekt. 
  2. Controleer de sterkte van het backlinkprofiel en website-autoriteit 
  3. Je ziet ook of de externe websites waar jouw links zijn geplaatst een hoge positie hebben in Google.  
  4. Je behoudt het overzicht van welke links actief zijn en welke backlinks niet werken.  
  5. Je kunt de backlinks van je concurrentie controleren en vergelijken via statistieken. 
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie