Eervolle duurzaamheidsprijs voor ADAC Electric Rally Cup

Eervolle duurzaamheidsprijs voor ADAC Electric Rally Cup

Redactie Baaz

Is rallyrijden met elektrische auto’s de toekomst? Als het aan de Duitse autosportbond DMSB ligt wel. Die heeft recentelijk aan Opel de 2023 DMSB Sustainability Award toegekend voor de ADAC Opel Electric Cup ‘powered by GSe’. In deze volledig elektrische rallyklasse wordt gestreden met de Opel Corsa Rally Electric. Opel Corsa product manager Helen Walter accepteerde de ereprijs ter waarde van 10.000 euro namens Opel Automobile GmbH.

“We zijn blij met deze award en trots op ons project met elektrische rallysport”, zegt Opel Vice President Marketing Rebecca Reinermann. “Samen met onze trouwe partner ADAC zijn we al drie jaar actief met de enige elektrische merkencup in de rallysport. Het racen met vrijwel standaard productie-auto’s toont het prestatiepotentieel van deze modellen aan, in het bijzonder van de Opel Corsa Electric, en bewijst dat elektromobiliteit niet alleen duurzaam is maar ook dynamisch en eenvoudigweg plezier kan verschaffen. Dat blijkt ook uit de toewijding van de diverse en internationale teams. Rally staat als sport dichtbij het publiek en is, net als Opel, heel benaderbaar. De DMSB Sustainability Award is een beloning voor de consistentie van ons autosportprogramma.”

“De jury en het DMSB executive comité zijn het er over eens dat Opel Automobile GmbH een ongeëvenaard project heeft geïnitieerd, met de durf en pioniersgeest om de Corsa Rally Electric en de bijbehorende infrastructuur te ontwikkelen”, aldus Dr. Ing. Karl-Friedrich Ziegahn, DMSB bestuurslid voor milieuaangelegenheden. “Voor de autosport is dit concept niet alleen waardevol vanuit technisch oogpunt, maar ook voor de weg naar toekomstige rallysport. De jury erkent het innovatieve karakter van het project en het bewijs dat elektrische autosport nu al haalbaar is.”

Vierde seizoen in 2024

De ADAC Opel Electric Rally Cup ‘powered by GSe’ gaat in 2024 zijn vierde seizoen in. Afgelopen seizoen toonden teams uit zeven landen de enorme prestaties en betrouwbaarheid aan van de Corsa Rally Electric met 100 kW (136 pk) vermogen en een koppel van 260 Nm. Er waren acht rally’s, in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. De elektromotor, de batterij, de omvormer en de boordlader zijn hetzelfde als in de productieversie van de Corsa Electric, waardoor de kosten laag zijn te houden voor de privéteams.

Tijdens de wedstrijden worden de auto’s geladen met groene stroom via een duurzame laadinfrastructuur. De stroom wordt via een centrale transformatorunit verdeeld over 18 laadstations in het servicepark. Daardoor is er voor elke auto een eigen laadvoorziening, waardoor opladen en service van de rallyauto’s simultaan kan plaatsvinden. Door deze opzet rijden de snelle elektrische auto’s uit Rüsselsheim dus lokaal emissievrij.

“Met de ADAC Opel Electric Rally Cup hebben we de afgelopen drie jaar bewezen dat een volledig elektrische merkencup werkt”, stelt Opel Motorsport baas Jörg Schrott. “Onze Corsa Rally Electric is betrouwbaar en snel op de uitdagendste tracks in Europa. We kijken uit naar seizoen 2024, waarin de ADAC Opel Electric Rally Cup nog internationaler zal worden.”

 

Lees hier rook:

opel-keert-terug-op-algerijnse-markt

productie-van-nieuwe-toyota-c-hr-van-start-bij-tmmt

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie